Nem lehet valahogy felmentest szerezni a matek erettsegi alol?
A fizika logikus es egyszeru, a kemiaban szivok a szamolasos feladatokkal, de a kemia resze miatt. Ezekben a targyakban a 4 alapmuvelet, es szazalekszamitas van.
Nem vagyok diszkalkulias, van szamfogalmam.
Szerintem meg pszichológushoz menj el, akárcsak az iskolaihoz. :) Szerintem annyira túlgurítod magad körül a matekot, hogy egyszerűen képtelen vagy elhinni magadról, hogy meg tudod tanulni, miközben nyilvánvaló, hogy egy abszolút jó képességű valaki vagy, aki kirázhatná a kisujjából is. Még ha nem is kaphatsz felmentést az érettségi alól, talán akkor is érdemes megnézetni, hogy diszkalkuliás vagy-e. Valószínűleg nem lesz a válasz, és kapsz egy megerősítést, hogy semmilyen akadálya nincs annak, hogy jó legyél matekból, csak el kell hinned magadról.
Egyébként az érettségi nem olyan vészes. Én utolsó két évben kegyelemhármas voltam, azelőtt kegyelemkettes, egyszer pedig megvágtak félévkor, semmit nem készültem a matekérettségire, soha egy ötösöm nem volt, és 84 százalékos ötösre írtam a végén, egyszerűen azért, mert nem az órai környezetben voltam, és nem tudtam semmilyen matekos szocproblémámra figyelni, csak megoldottam a feladatokat.
Ha pedig sokat gyakorolsz, biztosan sikerülni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!