Ha kérek matematikából felmentést, az igaz, hogy semmi munkahelyre nem fognak felvenni matek érettségi nélkül?
A legtöbb munkahelyre minimum egy tanfolyam elvégzése kell és annak az igazolása lesz érdekes elhelyezkedés szempontjából. Nem az érettségid.
Szóval nem, nem hiszem, hogy ez igaz volna.
Tudtommal ha matekból felmentésed van (diszkalkulia) (én nem vagyok az,de ismerek olyat aki az(többet is)), matek helyett más tantárgyból kell érettségizni
És lehetőleg olyan szakmát választani ahol nem kell a matek
Akiket ismerek azok Egyetemre akarnak menni (ami szerintem azért funny (de ez az én személyes véleményem(ha zavar tégy úgy mintha nem olvastad volna)).
De szerintem simán elvégzik az egyetemet
De nyilvánvalóan egy munkahelyi felvételinél ez egy hátrány!
A matek elég fontos tantárgy és szerintem (személyes vélemény) minden jól fizető munkahelyhez elengedhetetlen a matek tudás.
Semmilyen hátrányod nem lesz belőle, nyilvánvalóan nem közgazdásznak vagy pénztárosnak fogsz menni diszkalkuliával. Az érettségi bizonyítványodat senki nem fogja elolvasni, csak a megléte számít.
Egyébként meg vagy diszkalkuliás vagy, és akkor egyszerűen képtelen vagy matekból leérettségizni, vagy nem vagy, akkor meg úgyse adnak felmentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!