Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Túlképzettnek számítanék ha...

Túlképzettnek számítanék ha elvégezném a jogi egyetemet?

Figyelt kérdés
Ápolóként dolgozom, nem is akarom lecserélni a szakmámat, hisz nem tudom megmondani mennyi ideje akartam már eként dolgozni. De rengeteg olyan dolog történt velem az elmúlt 6 hónapon belül, ami jogi segítséget kívánt meg. Ez a segítség apám volt (fogyasztóvédelmis), viszont nem akarnék mindig rátámaszkodni ilyen helyzetekben. Tehát ápolóként túlképzettnek számítanék ha elvégezném a jogi egyetemet?

2023. júl. 15. 05:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%
6 és 8-as: jelenleg az a veszély fenyegeti alapvetően is a női orvosokat, hogy többször nevezik őket "nővérkének" semmint doktornőnek.
2023. júl. 15. 15:54
 12/15 anonim válasza:
30%

Persze nekem meg 12 diplomám van meg még habilitáltam is nem?

Lényeg: én biológus vagyok és most jelentkeztem biotechnológus msc-re .(gyógyszerbiotech ). Eübe dolgozok szóval eübe elég széles körben alkalmaznak embereket (nyilván nem közvetlen gyógyításra mert arra csak orvos jogosult ) de laborba stb simán. Szóval ha érdekel akkor inkább maradj az eübe és válassz olyan szakot amihez valamennyire köze van (függően attól mit szeretnél csinálni ) . Ugyan olyan van aki eübe jogászként dolgozik bár olyanról tényleg nem tudok h ápolna is.. (persze valóban nem kötelező felvenni a dr címet ) . Végeredményben válaszd azt ami jobban érdekel!

2023. júl. 16. 14:29
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!

Ápolóként, ápolói munkakörben, a harctéri döglött kutyát nem fogja érdekelni a te jogi végzettséged...különösen, ha nem is akarsz jogászként dolgozni.

A túlképzett viszonylagos fogalom.

Ez olyan szegmensben értelmezhető, amikor jelentkezel egy bizonyos munkakörre, mire alacsonyabb végzettség van előírva, annál, mint ami Neked van.

Pl. irodai (ügyintézői) munkára valaki bölcsész diplomával vagy bölcsész PhD - vel jelentkezne....

Csak azért, hogy bizonyos jogi kérdésekben kompetens legyél, teljesen fölösleges a jogi egyetem.

Iszonyat kínlódás, még annak is, aki ezt akarja csinálni.

A "dr. jur." cím használata csak a jogászi szakma bizonyos formáiban előírás.

Az ügyvédi kamarába nem jegyeznek be addig, amíg ez nincs a neved előtt...

De ez Téged nem fenyeget.

Ha érdekel a jog, és nem akarsz egyébként jogász lenni, akkor végezz el inkább egy jogi asszisztensi képzést.

2023. júl. 22. 14:18
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
12. Vicces gyerek vagy, de tényleg annyi diplomám van, amennyit írtam. 🤗 Habilitációm nincs, csak PhD-m. 🤗
2023. júl. 22. 14:30
 15/15 anonim ***** válasza:
14: De ha van PhD-d, miért nem publikálsz/kutatsz újabb felesleges papírok gyűjtése helyett? Vagy valaki eltart?
2023. aug. 2. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!