Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen végzettségtől számít...

Milyen végzettségtől számít valaki túlképzettnek? Ez már sok lenne?

Figyelt kérdés

Közgazdaságot tanulok, eddig két évig alapismereteket vettünk, most két évig üzleti gazdaságtant fogok tanulni (ezt választottam). Nagyon érdekel a téma, ezzel is szeretnék később foglalkozni.

Németet tanul és reményeim szerint tavasszal vagy nyár elején megszerzem a középfokú C típusú nyelvvizsgát.

Az iskolánkban van lehetőség ECDL vizsgára, fel is készítenek rá. Amiért jó, hogy csak a regisztrációs díjat és a vizsgákat kell fizetni, tehát az iskola ezt plusz szolgáltatásként nyújtja, nincs belőle haszna. Gondolkodom rajta, hogy érdemes lenne-e. Igazából nem vonzz ez a világ, de a közgazdasághoz lehet, hogy jól jönne.

Egy jó érettségi alapvető, remélem sikerül is majd. Úgy tervezem, hogy itt maradok majd az iskolában 5-6-od éven és utána megyek majd főiskolára vagy egyetemre (inkább fősulira).

A kérdésem az lenne, hogy egy jó nyelvvizsgával, jogsival, ECDL vizsgával valamint felsőfokú végzettség túlképzett lennék-e? Illetve mit gondoltok, érdemes lehet megcsinálni az ECDL-t?

16/L

2011. szept. 11. 20:07
 1/6 A kérdező kommentje:
A kérdés azért kérdés, mert ha tanfolyamra mennék sokkal-sokkal többet kellene fizetni az ECDL-ért, viszont nem igazán vonzz ez a világ. Ami nekem fontos, az az, hogy tudjam használni, kezelni azokat a programokat, amire szükségem lehet később.
2011. szept. 11. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ami az ECDL-t illeti, a modulok nagyobb része (pl. szövegszerkesztés, táblázatkezelés, bemutatókészítés) kifejezetten gyakorlati ismereteket követel meg. Egyébként is, tudod: amit adnak, fogadd el!

Ami a túlképzettséget illeti, az mindig viszonylagos. Ha egy tanítónő takarítói munkára jelentkezik, túlképzett. Ha egyetemi oktatónak, akkor alulképzett.

2011. szept. 11. 20:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!!

Megfontolom még. Így is elég nehéz év elé nézek. Felvettem faktot is, így rengeteg órám van, a nyelvvizsgára is készülni kell és igazából attól tartok, hogy ha nem sikerülne az ECDL, sok pénzt dobnánk ki. Összesen a regisztráció és modulonként a vizsgadíjak 20-25.000Ft között van, ami elég sok, ha nem sikerül. Infóból pedig nem érzem magam olyan jónak, pláne, hogy a tanár is mindig azt mondja, hogy jobb is lehetne. Év végén 3,8-ra azt mondta, hogy ez sajnos csak 3-as. És ez a tanár csinálja az ECDL-t is:/

2011. szept. 11. 20:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ma már számos szakmához elengedhetetlenek a számítógépes ismeretek. Sőt, a szama követelményei között szerepelnek ECDL modulok. A gépkezelést, a szövegszerkesztést, és az internetes ismereteket mindenképpen ismerned kell. Pénzügyi szakemberként különösen jól kell bánnod a táblázatkezelővel. A bemutatókészítés is hasznos lehet. Szóval előbb-utóbb úgyis meg kell tanulnod. Vizsgázni meg akármelyik vizsgaközpontba elmehetsz, bár ennek anyagi vonzatait nem ismerem.
2011. szept. 11. 20:31
 5/6 anonim ***** válasza:

én megcsináltam az ECDL-t, nekem még hátrányom nem volt belőle, ráadásul ha ingyenes a felkészítés, akkor mindenképp csináld meg...az nem fáj senkinek, ha ott van a szekrényben, soha nem tudhatod, mikor lesz rá szükséged.

ha én a helyedben lennék, nem maradnék semmiféle 5.6.-od éven, megcsinálnám a mérlegképes könyvelői képzést, megtanulnék angolul és kész.

ezekkel tutira boldogulsz...ha meg lesz hozzá egy gazdasági vagy pénzügyi diplomád, maga lesz az álom :D :D

2011. szept. 11. 22:45
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Önéletrajzban mindig "le lehet tagadni" az olyan ismereteket, képzéseket, ami az adott munkához, amire jelentkezel nem kell. Szóval egyáltalán nem hátrány, ha van ECDL vizsgád, vagy más hasonló végzettséged.
2011. szept. 12. 10:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!