Milyen végzettségtől számít valaki túlképzettnek? Ez már sok lenne?
Közgazdaságot tanulok, eddig két évig alapismereteket vettünk, most két évig üzleti gazdaságtant fogok tanulni (ezt választottam). Nagyon érdekel a téma, ezzel is szeretnék később foglalkozni.
Németet tanul és reményeim szerint tavasszal vagy nyár elején megszerzem a középfokú C típusú nyelvvizsgát.
Az iskolánkban van lehetőség ECDL vizsgára, fel is készítenek rá. Amiért jó, hogy csak a regisztrációs díjat és a vizsgákat kell fizetni, tehát az iskola ezt plusz szolgáltatásként nyújtja, nincs belőle haszna. Gondolkodom rajta, hogy érdemes lenne-e. Igazából nem vonzz ez a világ, de a közgazdasághoz lehet, hogy jól jönne.
Egy jó érettségi alapvető, remélem sikerül is majd. Úgy tervezem, hogy itt maradok majd az iskolában 5-6-od éven és utána megyek majd főiskolára vagy egyetemre (inkább fősulira).
A kérdésem az lenne, hogy egy jó nyelvvizsgával, jogsival, ECDL vizsgával valamint felsőfokú végzettség túlképzett lennék-e? Illetve mit gondoltok, érdemes lehet megcsinálni az ECDL-t?
16/L
Ami az ECDL-t illeti, a modulok nagyobb része (pl. szövegszerkesztés, táblázatkezelés, bemutatókészítés) kifejezetten gyakorlati ismereteket követel meg. Egyébként is, tudod: amit adnak, fogadd el!
Ami a túlképzettséget illeti, az mindig viszonylagos. Ha egy tanítónő takarítói munkára jelentkezik, túlképzett. Ha egyetemi oktatónak, akkor alulképzett.
Köszönöm a választ!!
Megfontolom még. Így is elég nehéz év elé nézek. Felvettem faktot is, így rengeteg órám van, a nyelvvizsgára is készülni kell és igazából attól tartok, hogy ha nem sikerülne az ECDL, sok pénzt dobnánk ki. Összesen a regisztráció és modulonként a vizsgadíjak 20-25.000Ft között van, ami elég sok, ha nem sikerül. Infóból pedig nem érzem magam olyan jónak, pláne, hogy a tanár is mindig azt mondja, hogy jobb is lehetne. Év végén 3,8-ra azt mondta, hogy ez sajnos csak 3-as. És ez a tanár csinálja az ECDL-t is:/
én megcsináltam az ECDL-t, nekem még hátrányom nem volt belőle, ráadásul ha ingyenes a felkészítés, akkor mindenképp csináld meg...az nem fáj senkinek, ha ott van a szekrényben, soha nem tudhatod, mikor lesz rá szükséged.
ha én a helyedben lennék, nem maradnék semmiféle 5.6.-od éven, megcsinálnám a mérlegképes könyvelői képzést, megtanulnék angolul és kész.
ezekkel tutira boldogulsz...ha meg lesz hozzá egy gazdasági vagy pénzügyi diplomád, maga lesz az álom :D :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!