Előre szakmunkások. Szerintetek mikor veszik át az uralmat a szakmunkások a túlképzett diplomások felett?
Tulajdonképpen, ha te elégedett vagy a saját életeddel, akkor neked miért fáj a "túlképzett diplomások" élete? Miért turkálsz mások pénztárcájában?
Én ehhez az agyonképzett diplomás körhöz tartozom, még is elismerem a szakmunkásokat, egyszerű szakképzett embereket, mert tudom, hogy nélkülük nem haladna előre a világ, sőt... Tisztelem őket, mert ők teszik lehetővé, hogy bemehessek a boltba és megvehessem a terméket, amit szeretnék, bemehetek reggelente a pékségbe friss reggeliért, hazafelé beugorhatok a henteshez húsért és hogy továbbmenjek, az én kezem alatt is dolgozik jó néhány szakmunkás, akiknek a szaktudása nélkül nyilvánvalóan sehol nem lennék.
Ez a dolog oda-vissza működik. Ahogy szakmunkások nélkül megáll a világ, úgy megállna magasabban képzett emberek nélkül is, legyenek azok akár orvosok, tanárok, akár közgazdászok, pénzügyesek, menedzserek, akár mérnökök. Láttál te már építő-, vagy építészmérnököt falazni? És kőművest önállóan hidat építeni?
Te is egy cégnél dolgozol, ami valószínű nem működne, ha nem lenne pénzügyese, menedzsere, hr-ese, mérnöke, vagy bármilyen diplomása, amivel hozzátehetnek a cég sikerességéhez. Neked nem lenne munkád, ha ők nem lennének és nekik sem lenne munkájuk, ha ti, szakmunkás képzettséggel rendelkezők nem lennétek!
Senkinek nem kell átvenni a hatalmat senki felett, ezt kellene felismerni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!