Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A töri érettségin a masodik...

A töri érettségin a masodik részből, ha 0 a tudásom, hogyan tudom megszerezni a ketteshez elegendő pontszámot?

Figyelt kérdés
Nem tanultam meg az összes tételt amiből lehet az esszé, ezért nem tudom mivel tudnám kihozni a tudtommal 12 pontot(ami a minimum h ne bukjak meg), ha veletlenül olyan esszét kapok amit nem tudok, ugye a tér és idő akkor igy mar eleve bukik, de mégis mik azok amiket lekéne irnom? (Az elso resze az menni fog) de ez a masodik nagyon meglepetes, a kis esszet szinte fix hohy nem fogom tudni, mert nem neztem at a tori konyvet
2023. máj. 4. 07:47
 1/4 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Annyira elvont témák szerintem nem szoktak lenni, hogy legalább néhány mondatot ne tudj írni róla.
2023. máj. 4. 09:19
 2/4 Daniel Prime ***** válasza:
100%

Én ugyan még nem érettségiztem, de egy tucat esszét biztos megírtam már.

Elsősorban arra figyelj, hogy a feladatmegértésre kapj pontot, mert ha az nulla, az egész esszét le kell nullázni. Erre csak akkor adnak nulla pontot, ha se az F-re (források használata) se az E-re (eseményeket alakító tényezők feltárása) nem tudnak egy pontot sem adni.

Az F-re úgy tudsz pontot szerezni, hogy valami olyat írsz le, ami szerepel a forrásban (rövid esszé esetén) vagy forrásokban (hosszú esszé esetén). Az természetesen nem elég, ha szóról-szóra kimásolod.

Az E-re pedig úgy tudsz pontot kapni, ha olyan dolgokat írsz le, ami a forrásban/forrásokban nem szerepel, de fontos, a témához kapcsolódik.

A töritanárok vadásznak ezekre a pontokra, igyekeznek megadni minél többet, ezért fontos, hogy mindent írj le, amit tudsz és a feladathoz kapcsolódik.

De tényleg csak azt, amit a feladat kér! Például, ha a Rákóczi-szabadságharc okairól kell írni, akkor ne a lefolyásáról írj, mert arra nem fognak tudni pontot adni.

Ennyit tudok mondani tizedikesként, remélem, segít valamennyit. Sok sikert! :)

2023. máj. 4. 11:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Sokat segítettél! Remélem megcsinàlom
2023. máj. 4. 20:32
 4/4 anonim válasza:
100%
Nekünk azt mondta a töritanár,higy a forrás végén levő datumot is bele irhatjuk ,az is 1 pont,mert ugye abból az időszakból származik,leirod még hol törtent máris 4 ponttal előbbre vagy.
2023. máj. 5. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!