Mennyi időre elegendő nyersanyagai vannak még a földnek az emberek számára?
Figyelt kérdés
Olvastam 2011-es cikket,olaj,vas,réz, alumínium,aranyról volt szó,de gondoltam hátha itt van még okosabb aki tud valamit mondani,tudom hogy újrahasznosítás is létezik,meghogy ezt nem lehet megmondani,de valamit csak lehet saccolni.2018. aug. 29. 21:25
1/3 anonim válasza:
Tök mindegy, 2020-ban egy meteor becsapódása miatt úgyis kihal az emeberiség.
2/3 anonim válasza:
Nincsenek a földet veszélyeztető meteorok a belátható jövőre nézve. Úgyhogy ez kilőve.
A fémek újrahasznosíthatóak, mesterségesen létrehozhatóak. Inkább a szénhidrogén készlet van megcsappanva még körülbelül 60 évre.
3/3 Tislerics Máté válasza:
Ezt nem lehet megállapítani, mert a nyersanyagok előállítása, újrahasznosítása, felfedezése, reprodukálása, kiváltása nem kiszámítható módon fejlődik, változik.
Ennek ellenére lehetséges, hogy a riadalmat keltő pesszimista becslések szükségesek az emberek hozzáállásának megváltoztatásához. Így elősegítve a Föld legfenntarthatóbb gazdaságának kiépítését. Nyilván ezzel is csak időt nyernénk. Akár éppen annyit, hogy a még sci-fi-nek tűnő módszerekkel megoldjuk a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!