Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire bírható/teljesíthető...

Mennyire bírható/teljesíthető egy ilyen félév egyetemen?

Figyelt kérdés

Villamosmérnöki szakról van szó. 31 kreditet vettem fel, + 1 tesit.

Ha mindenből meg lesz az aláírásom akkor 4 tárgyból kell vizsgáznom, úgy hogy az egyik tárgyból lesz írásbeli és szóbeli is, illetve lesz ezek mellett egy szigorlatom is. Azaz vehetjük 6 vizsgának.

Szerintetek ez teljesíthető?

2023. febr. 14. 09:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%
Öcsém VIKen van mérnökinfón, és tanulással ugyan de majdnem minden tantárgyból 5ös, szóval annyira nem hiszek ennek hogy nem lehet bukás nélkül teljesíteni.
2023. febr. 14. 15:58
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy nem lehet 5-ösnek lenni, illetve én a villamosmérnöki részén vagyok nem az infon. Középiskolában mindenből 4-es 5-ös voltam, 440 pontom volt a felvételinél.

De itt egyetemen sokkal többet kell tanulni és így is van amikor ez sem elég bizonyos esetben.

2023. febr. 14. 16:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez teljesen egyénfüggő. De átlagban a 30 kredit/félév teljesíthető. Illetve egy átlagos diáknak egy kredit 30 óra befektetett idő (elméletileg, persze ez nem mindig van így).

Ennek mennie kellene, igaz én nem villanyon, hanem matekon vagyok. Viszont dolgozok és kutatok mellette, illetve jó átlagot tartok (és mindenre bejárok). Ha te ezeket a pluszokat elengeded, akkor mennie kellene. Legalábbis azt nem hiszem, hogy a villany annyival nehezebb lenne, hogy plusz heti 30 órát igényel az enyémhez képest.

Azt nem mondom, hogy laza féléved lesz, de annyira durvának semmiképp sem mondható.

2023. febr. 14. 16:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!