Magyarországon (alap- és/vagy mesterszakon) végzett logopédusként milyen lehetőségeim vannak? Mely országokban van lehetőségem elhelyezkedni ezzel a diplomával? A klinikum és felnőttek terápiája érdekel.
Figyelt kérdés
Alkalmazott nyelvészet mesterszakon, valamint anglisztika alapszakon szereztem már diplomát. Egy korábbi kérdésemre érkezett válaszok mentén szükségesnek tartom megjegyezni, hogy a logopédus nem kizárólag a kiejtéssel foglalkozik. A munkájához tartozik -- a teljesség igénye nélkül -- a dysphagia korrekciója, a nyelv előhívása/fenntartása neurológiai problémák, katasztrófák esetén, táplálékfelvétel-optimalizálás stb.; vagyis vannak nyelvfüggetlen feladatai is. Köszönöm szépen előre is a válaszokat!ma 15:25
1/2 anonim 

válasza:

Ha kifejezetten ez az oldal érdekel, akkor inkább a SOTE hang beszéd és nyeléstetapeuta képzését csináld meg.
2/2 A kérdező kommentje:
kedves 1-es válaszoló! a HBNY terapeuta képzés jóval kevesebbet ad, mert csak a fizikai oldalra fókuszál, a nyelvi zavarokkal nem tud mit kezdeni -- engem pedig pont az utóbbi érdekel. az intézményemben van egy SOTE-n végzett leányzó, aki afáziások terápiáját szeretné végezni, de a képesítése nem elegendő hozzá. köszönöm szépen a javaslatot, de a képzésemet már kiválasztottam, s a kérdésem sem erre irányult.
ma 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!