Szerintetek gáz, hogy a rosszabb tanulók közé tartozom?
Figyelt kérdés
Összesítve 3.85 az átlagom, de ahol vagyok osztályban a többieknek jobb. Mondjuk tantárgyilag nem én vagyok a legrosszabb mert van aki 1.60 körül van egy tárgyból. Most próbálok többet tanulni, és látom az eredményét mert szinte csak 5-ösöket kapok (ma besikerült egy 3-as fizikából:/). Egyébként jövőre már kapunk rendesen ösztöndíjat, ezért jobban fogok tanulni, de most az tanév elejét nagyon el rontottam...
16/L
ma 14:30
2/2 anonim 

válasza:

Sokan elvárják a jó jegyeket, de a tény, hogy a kutyát se fogja érdekelni. Egy esetben számíthat, ha tovább akarsz tanulni. De ott is csak a négy főtárgy és egy választott számít, tehát azt végképp senki sem nézi, hogy hármas voltál fizikából. Nyilván nem azt a tárgyat jelölöd majd választottnak a felvételin és probléma megoldva. Meg amúgy sokkal több pontot hoz az érettségi. Meg kell nézni, hogy a szak amit szeretnél milyen tárgyakat néz, abból kiválasztasz kettőt ami összefér és azokra nagyon ráfekszel, lehetőleg 100% közelében legyenek. A többiből elég ha átmész. Aztán ha elvégezted a sulit és felvettek egyetemre, senki se nézi se a jegyeid, se az érettségit soha többé. Ha diplomát szerzel el se kérik. Ha nem és az érettségi lesz a legmagasabb végzettséged, akkor be kell mutatni, de csak azért, hogy van. Az eredmények senkit sem érdekelnek benne. Nem véletlenül volt a 80-as években és előtte az a mentalitás, hogy elég ha átmész és letudva. Persze ők most az új felvételi rendszerben szívnak (én már pont az újat csináltam az elsők között a leírt stratégia alapján és gond nélkül felvettek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!