Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biztos hogy jogosan követelnek...

Biztos hogy jogosan követelnek béremelést a tanárok?

Figyelt kérdés

A kialakult helyzet tükrében elgondolkoztam azon hogy vajon tényleg van e alapja ennek a cirkusznak a pedagógusok kapcsolatban pont most a gazdasági válság és a háború árnyékában?

Most ugye csak anyagi aspektusból vizsgálom a dolgot és több helyen sarkítani fogok hol a tanárok javára, hol ellenük..

Egy átlagos tanár keres például havi 250 ezer Ft-ot. Ezt az összeget kézhez kapja a dúrván 3 hónapos nyári szünet alatt is. Szóval kap úgymond puszira 750 ezer forintot amit szerintem akár kezelhetnénk úgy is hogy elosztom az év fenn maradó 9 hónapjára. Tehát 750.000/9=83.000Ft amit szépen hozzá adok a 250 ezerhez. 333.000Ft-nál tartunk. A nyári hónapok során én(de ez nyilván fakultatív) vállalnék egyéb munkát is, mert egyszerűen nem engedhetném meg magamnak azt hogy 3 hónapot pihenjek. Apropó egyéb munka.. tegyük fel hogy a tanárunk az iskolai munkavállalásán túl hétköznaponként csak 1 különórát ad angolból, matematikából, bármiből amire igény van mondjuk 3000Ft-ért ami ahogy hallom mostanában azért nagyvonalú ajánlatnak számít, nem? ..akkor 3000x5=15000x4=60.000Ft amit hozzáadva a 333 ezerhez már alulról karcoljuk a 400 ezret.

Nem tudom pontosan hogy mennyi munkaórával kell számolni, egy interjúban heti 26 tanórát emlegettek, nyilván ez a gyakorlatban több időt emészt fel bár azt sem teljesen értem hogy mindig a dolgozat javítást hozzák fel a tanárok amikor amúgy ha vissza emlékszek az iskolás éveimre dolgozat írás közben mindig dolgozatot javítottak a tanárok:'D

Na mindegy kicsit visszás ez számomra de ha a valóság nagyon elüt az én gondolataimtól bátran tegyetek helyre, nem állítom hogy 100 százalékban igazam van csak leírtam pár gondolatot.

Nem mellesleg akkor a tűzoltóknak, rendőröknek, katonáknak, mókusidomároknak is szervezhetnénk tüntetést, nem? Mindenki alul van fizetve ebben a szájbalökött országban. Értem én hogy a tanárok több időt invesztáltak a tanulásba de szerintem ez valahol kifizetődik abban hogy nem kell fizikai munkát végezni és melegedhetnek a 17 fokos osztályteremben, nem?? Najóó szedjetek szét:D:D Amúgy ragyogóan megtestesül a magyarországi közoktatás problémája az ilyen demagóg emberekben mint én, nem?xdd

2022. okt. 7. 18:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit hozzá kell tennem... Minden szakmának hivatásának meg van a maga pozitív és negatív hozadalma. Igaz tanárként nem cipelek cementes zsákot, bent vagyok egy épületben... De én máshogy ,,kopok "...

Nagyon nehéz,,idegállapotban" maradni... Ezt csak az érti aki csinálja.

Én sem értem a buszsofőrök munkájával járó gondokat, de nem is beszélek bele.

Egyébként az értelmes vitában benne vagyok.

2022. okt. 9. 02:26
 22/25 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező!

Mivel előfordulhat a kérdésben az átlagos szó... Leírok neked egy átlagos napomat.

Igaz Magyarországon vagyok tanár hanem felvidéken...de kb egy a szitu...

Hatkor kelek...

Hála az égnek h 5 percre lakom a sulitól... Háromnegyed hétre járok be... Igyekszem minél előbb, hogy amit otthon nem tudok elrendezni az órákat illetően azt meg tudjam reggel csinálni...ami a következő... ,,Szétrakom a napom " amit előző este elkészítettem a tanórákra kinyomtatom. Majd válaszolok a minimum 3 szülői igazolására meg panaszra meg stb... Nyolckor elkezdek tanítani- kettőig. A szünetekben majdnem hogy pisilni sincs idő mert jobbról balról jön a tanár úr megszólítás és oldani kell a dolgokat. Ebédszünetben ebéddelek... És amikr már nincs gyerek a suliban, amit lehet megcsinálok ott... De az eredeti terveket mindig keresztül húzza egy email az igazgatótól vagy a helyettestől, hogy ezt és ezt töltsd ki délután négyig... Vannak ám nyalánkságok amik csak akkor idegesítenének ha te is tanár lennél...

Ha valamit rendesen el szeretnék végezni le kell ülnöm hozzá és megcsinálni. Átlagban olyan 16:00-16:30kor jövök el a suliból. KB öt-hattól készülök... átlagban kilencig (én már nem győzöm számolni mennyi időt, már nem ütöm el az időt szamolgatással...)

Ha csak abból állna h tanits tényleg istencsászárság lenne... De nem így van.

Jaj és most fejezek be egy iskolázást amire a vezetőség ,,engem választott " 🤣

És mire ágya kerülök van este 11 vagy éjfél is.

A doli javítást is okosban próbálok oldani, mert egy jól kidolgozott átfogó dolit kijavítani kb 1-2 óra ha 25 a gyerek egy osztályban.

Ha kíváncsi vagy bármire kérdezd meg.

2022. okt. 9. 02:45
 23/25 anonim ***** válasza:
31%
Vannak szar tanárok akik ennyit sem érdemelnek. Vannak persze jók is.
2022. okt. 9. 17:55
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

"tisztázzuk hogy anyagi aspektusból próbálnám kicsit boncolgatni a kérdést"

Amikor a feleségem a gyerek elaltatása után este 9 órakor ül le dolgozatot javítani, a másnapi órákra ppt-t készíteni (mert a tavalyiak már elavultak) és dokumentálni a Kréta rendszerbe, és 11 órakor még a laptopja előtt ül, akkor én is szívesen beszélgetnék vele ennek az anyagi aspektusáról - de én éppen mondjuk ellenkező oldalról közelítve a témát, mint ahogy te fordítva ülve a lovon gondolod - és megkérdezném tőle, hogy hol van ez megfizetve?!? De inkább hagyom dolgozni, nem zavarom, és lefekszem aludni, mert másnap pihenten akarok pénzt keresni a családra.

Mert egy vicc 250-et fizetni azért a melóért, amit a feleségem csinál.

2022. okt. 13. 11:08
 25/25 anonim ***** válasza:
24%
Hát azért aki 2 évtizeden át este 9-ig ül otthon a gép előtt kiegészítés gyanánt, azzal azért vannak bajok.
2022. okt. 13. 12:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!