Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikor érdemes elkezdeni...

Mikor érdemes elkezdeni tanulni az érettségire? Szerintetek elkéstem vele?

Figyelt kérdés
Most januárban akarok elkezdni készülni rá, eddig nem foglalkoztam még vele, nincsenek kidolgozva a tételek stb. Kicsit félek hogy már késő.
tegnapelőtt 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Mit számít az, hogy késő?

Én szinte semmit nem tudok, mégis jelentkezem előrehozott érettségire (angol, biosz). Aztán vagy felkészülök rá, vagy nem. Vagy siker, vagy nem.

Szerinted érdekel engem ez, hogy késő vagy sem? Foglalkozok én ilyenekkel?

Ha te úgy érzed elkéstél, akkor ne érettségizz. Mondd meg a tanárnak, hogy nem állsz készen. Járd le a 12 osztályt, aztán érettségizz le jövőre, amikor felkészültél.

tegnapelőtt 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy késő, csak kezdj el vele foglalkozni még ma, és innentől minden nap. Ha így teszel, még simán lehet ötösöd mindenből, emelt szintű érettségikre is van még elegendő felkészülési időd.
tegnapelőtt 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem késő. Kicsit túl van lihegve az egész érettségi dolog, ha 4 éven keresztül figyeltél, és van minimális érzéked a tanuláshoz, bőven elég lesz ennyi idő. Csak ne húzd tovább és tovább és tovább, mert nagyon gyorsan elrepülnek az utolsó hónapok. Egyébként meg ha késő is lenne, akkor mi van? :) Megtanulsz amennyit meg tudsz, megbukni nagy valószínűséggel nem fogsz, aztán ha javítani akarsz valamiből, ott a lehetőség
tegnapelőtt 14:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem késő! Remélhetőleg, most a téli szünetben ki tudtad pihenni magad, úgyhogy újult erővel kezdhetsz neki a felkészülésnek. Májusig gőzerővel gyakorolni, minden nap legalább egy tantárggyal foglalkozni, akár csak 1-2 érettségi feladatot megoldani vagy egy-egy témakört átnézni, aztán amint lementek az írásbelik, lehet kicsit pihenni, utána készülés a szóbelire (persze előtte is készülhetsz, mert hasznos lehet az írásbelin is) és nyáron pedig büszkén pihenhetsz 2 hónapig.

Én már a középfokú közismeretiken túl vagyok, csak idén meg annyi emeltet fogok tenni, mint ahány közepet tettem tavaly, mégsem érzem úgy, hogy túl késő volna. Most kicsit elhanyagolom a sulit (amúgy sem számít már az átlagom az ösztöndíjamhoz), cserébe az érettségikre készülök otthon. Ki fogok nyomtatni tananyagokat és unalmas órákon azzal fogok foglalkozni, ha már telefonról nem olvashatok.

tegnap 17:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Én érettségire semmit nem tanultam, mert szar volt az oktatás. Meglett minden. Most egyetemista vagyok. xd (Igen jó átlaggal, mert itt már érdekel a tananyag)
tegnap 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!