Mikor érdemes elkezdeni tanulni az érettségire? Szerintetek elkéstem vele?
Mit számít az, hogy késő?
Én szinte semmit nem tudok, mégis jelentkezem előrehozott érettségire (angol, biosz). Aztán vagy felkészülök rá, vagy nem. Vagy siker, vagy nem.
Szerinted érdekel engem ez, hogy késő vagy sem? Foglalkozok én ilyenekkel?
Ha te úgy érzed elkéstél, akkor ne érettségizz. Mondd meg a tanárnak, hogy nem állsz készen. Járd le a 12 osztályt, aztán érettségizz le jövőre, amikor felkészültél.
Egyáltalán nem késő! Remélhetőleg, most a téli szünetben ki tudtad pihenni magad, úgyhogy újult erővel kezdhetsz neki a felkészülésnek. Májusig gőzerővel gyakorolni, minden nap legalább egy tantárggyal foglalkozni, akár csak 1-2 érettségi feladatot megoldani vagy egy-egy témakört átnézni, aztán amint lementek az írásbelik, lehet kicsit pihenni, utána készülés a szóbelire (persze előtte is készülhetsz, mert hasznos lehet az írásbelin is) és nyáron pedig büszkén pihenhetsz 2 hónapig.
Én már a középfokú közismeretiken túl vagyok, csak idén meg annyi emeltet fogok tenni, mint ahány közepet tettem tavaly, mégsem érzem úgy, hogy túl késő volna. Most kicsit elhanyagolom a sulit (amúgy sem számít már az átlagom az ösztöndíjamhoz), cserébe az érettségikre készülök otthon. Ki fogok nyomtatni tananyagokat és unalmas órákon azzal fogok foglalkozni, ha már telefonról nem olvashatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!