Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemi szakra érdemes...

Milyen egyetemi szakra érdemes jelentkeznem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagy dilemmába vagyok azzal kapcsolatban,mit tanuljak az egyetemen!

Nagyon szeretem a nyelveket és az embereket(gyerekeket is),szeretek utazni és mindenféle kreatív dolgot csinálni(pl. horgolás)

Az olvasás a legnagyobb szenvedélyem.

Szabadidőmben szoktam írni is, illetve nagy vágyam, hogy egyszer kiadhassak egy saját könyvet,viszont mivel ebből nem tudnék megélni, illetve diplomát is szeretnék,próbálok valami mást keresni.

Családot is szeretnék majd alapítani, így mindenképp családcentrikus állást szeretnék a jövőben, ami azért jól fizet és meg lehet belőle élni.

Pár évet szívesen eltöltenék külföldön is, így tényleg olyan diploma lenne a legjobb, ami nagyon sokszínű.

Sima középiskolába jártam, mindenből ötös voltam, matekot kivéve, abból sajnos csak 3-as.Utálom is rendesen sajnos.

Nektek van ötletek?Bármit szívesen elfogadok!:)

19/L

tegnapelőtt 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Én a helyedben elmennék magyar-valamilyen idegen nyelvi tanárnak. Rengeteget fogsz tudni az egyetemen mind az írással, mind az olvasással foglalkozni. A pedagóguspálya azért bőven a családcentrikusabb hivatások közé tartozik sok szempontból. A "jól fizet" dolog elég relatív. Nyilván nem kell azon agyalnod, hogy melyik luxuskocsit vásárold meg magadnak, de az utóbbi időszak béremeléseivel már lényegesen tisztességesebb fizetést kapnak, mint az elmúlt évtizedekben.
tegnapelőtt 14:46
 2/8 A kérdező kommentje:

Győrben csak tanító szak van:/

(ezt elfelejtettem kiemelni, de mindenképp Győrbe szeretnék menni, a Széchenyi István Egyetemre)

tegnapelőtt 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyógypedagógus? Győrben az például van.
tegnapelőtt 16:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Szemezgettem már vele, egy opciónak mindenképp felírom!Esetleg aki gyógypedagógiára jár Győrben, tudna írni pár infót arról, hogy milyen?:)
tegnapelőtt 16:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Szociális munkásnak, szociálpedagógusira ne menj.
tegnapelőtt 18:08
 6/8 A kérdező kommentje:
ez a szakirány sajnos nem érdekel,de azért köszönöm a választ!:)
tegnapelőtt 19:11
 7/8 anonim válasza:
100%
Én idegen nyelvű óvónőnek tanulnék. Vagy kisgyermeknevelőnek, de azt nem tudom, lehet-e idegen nyelven. Saját magánbölcsit is nyithatsz majd. Vagy angol/német oviban dolgozhatsz. Gyermekfelügyeletet vállalhatsz már az egyetem alatt. A fővárosban tartózkodó külföldi családoknál is gyakran van igény au pairre.
tegnapelőtt 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor lassan együtt fogunk tanulni, mert én is széchenyis vagyok. :)

Egyébként én is szeretek írni. :D

Tanári szak nem jöhet szóba? Bölcsészetet írnám még, de ahogy mondják az ,,büfészak" (pedig én is gondolkodtam rajta).

Matek mennyire megy? Mérnöki szakjaink is nagyon jók.

tegnap 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!