Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyukámat,...

Hogyan győzzem meg anyukámat, hogy iskolát váltsak?

Figyelt kérdés

Iskolát szeretnék váltani (Veszprém) de anyukám nem engedi.

Szakközépiskolába járok. Nem tetszik a szakma. Lassan féléve járok oda. (9. Osztályos vagyok)

Valaki tudna segíteni ebben? Nem tudom mit tegyek, de nem akarok tovább oda járni. Nem tudom, hogyan győzzem meg anyukámat így. 🫤 És ha még is sikerülne, valaki tudna iskolát ajánlani? A magatartásom jó, tanulmányaim közepes-jó.

tegnapelőtt 13:32
 1/5 A kérdező kommentje:
És szakközépiskolából áttudnak venni sima gimibe? Vagy ez lehetetlen? Az se érdekel, hogy évet kell ismételnem.
tegnapelőtt 13:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Különbözeti menne?
tegnapelőtt 14:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Előbb találd ki hova akarsz menni, mit akarsz tanulni mert egyelőre nincs miről meggyőzni anyádat.
tegnapelőtt 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát valószínűleg azért nem engedi, mert magad se tudod, mit szeretnél ezután. Ez így nem jó nyilván. Azzal meg nem vagy előrébb, ha átmész máshova, de az sem tetszik. Tessék végignézni az iskolák honlapját, milyen szakok vannak, mit jelentenek azok a szakok, mi lehetsz, ha elvégzed. Sokkal könnyebben eléréd a célod, ha tudatosan választasz, és gondolom anyukád is ezt hiányolja.
tegnapelőtt 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:

,,Anya, szeretnék iskolát váltani, mert a jelenlegi hely, ahol tanulok nem tetszik, mert nem jövök ki az osztállyal, alacsony színvonalú az oktatás, nem megfelelőek a tanárok, sok az atrocitás, és ezek miatt én nem érzem jól magamat, és arra gondoltam, hogy megkérdezhetnénk X iskolát, hogy átvesz-e, mert még nem késő váltani, hisz még csak féléve járok ide. Ha leteszem ezt a szakmát sem leszek sokkal előrébb, mert nekem ez nem tetszik, és ha csak rossz eredményekkel fogok bukdácsolni, akkor nem is fogok hozzá abszolút érteni, tehát nem fogok benne tudni dolgozni. Úgy gondolom, hogy egy gimnáziumban jobb helyem lenne, mert ott magasabb színvonalú az oktatás, és onnan akár elérhető lenne a későbbiekben az egyetem lehetősége is, szemben a jelenlegi intézménnyel, ahol most tanulok, mert innen biztos nem fogok bejutni sehova, tehát éveket fogok ezen a helyen feleslegesen eltölteni, úgy, hogy semmilyenféle haszna nem lesz ennek.

A kinézett intézményről nagyrészt csak pozitív véleményeket olvastam. Kérlek gondold át amiket mondtam, hisz a jövőmről van szó! Mar kikerestem a kiszemelt iskola email címét is, és máris tudunk is nekik írni."

tegnap 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!