Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diszkalkuliások! Mi az, ami...

Diszkalkuliások! Mi az, ami nem megy?

Figyelt kérdés

5 éves kisfiammal nekiálltam tanulni, nem nagy dolgokat, a számokat kicsit rendbe rakni.

A 10 számjegyből 8-at vág, de valamiért a hatos szám nem megy neki. Nem értem miért nem tudja megjegyezni, hogy hat vagy hatos.

Az összes autó jelét tudja, össze tudja őket kapcsolni.

Valamiért a hatos nem megy neki.

jan. 5. 12:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azért mert 5 éves. Hogy jön ide a diszkalkulia???
jan. 5. 13:03
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Én a hetes szorzótáblát nem tudom. Azért 5-ösre érettségiztem matekból. :)
jan. 5. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Így sosem lesz hatos matekból, legfeljebb ötös.

(Amúgy a 10 számjegyből melyik a másik, ami nem megy neki?)

jan. 5. 13:51
 4/10 A kérdező kommentje:

A 9. De az úgymond menne neki, csak néha összekeveri őket.

A hatos szám esetén leblokkol.

Mutatom neki és semmi. Mondom, hogy ez a hatos szám. Két másodperccel később megkérdezem, hogy na akkor hanyas? Aztán nem tudja mondani, hogy hatos vagy hat.

jan. 5. 13:57
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

0-9-ig sorba tudja tenni a számokat, akár írásban, akár szóban?

Egyébként általános vélekedés, hogy ha előretanulunk a gyerekkel, akkor azzal többet ártunk, mint használunk hosszútávon. A tanulás ütemét hagyjuk az iskolára. Nincs azzal semmi baj, ha valamit nem tud, lehet, hogy csak szimplán nem érett még meg rá agyilag. Ha érdeklődik, akkor persze, mondjunk el neki dolgokat, de ha annyira nem érdekli az új dolgok felfedezése, akkor ne erőltessük.

jan. 5. 14:09
 6/10 A kérdező kommentje:

El tud számolni 0-10-ig, meg utána is megy pár szám neki.

Ujjaival számol.

jan. 5. 14:26
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Én diszkográfiás vagyok, és az egyik herém lejjebb van mint a másik, szóval kicsit tudom milyen másnak lenni :/ Amúgy a kisfiad még csak 5 éves, semmi baj nem lesz vele :)
jan. 5. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én diszkalkuliás vagyok (már felnőtt). Szerintem annak, amit írsz, semmi köze a diszkalkuliához, ne aggódj.
jan. 5. 15:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert hülye módszerrel és feleslegesen piszkálod.
jan. 5. 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A fiam ennyi idősen a nyolcat hagyta ki rendszeresen, ha számolni próbált tízig.

Majd emelt matekkal és fizikával ment egyetemre, és mérnök lett. Ennyit az ovis előre tanulásról.

jan. 5. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!