Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » SZÜLŐKÉNT, melyik az a......

SZÜLŐKÉNT, melyik az a... mondjuk 5 film, amit szerinted a hazai középiskolásoknak kötelezően meg kéne nézniük?

Figyelt kérdés

Szerintem ilyeneket fontos lenne látniuk, mint:

- Lányok Dubajban

- Született Július 4.-én

- Száll a kakukk fészkére

- ...

2022. szept. 18. 22:01
1 2 3 4 5
 11/41 anonim válasza:
60%

Semmilyen könyvet nem kényszerítenek senkire, csak azért, mert nekem tetszik a mondanivalója. Lehet, hogy pont teljesen más véleményen van a gyermek a témával kapcsolatban, és ez teljesen rendben van.

Nem kedvelem az olyan embereket, akik ennyire befolyásolni akarják mások világnézetét. El kellene fogadni, hogy mindenki más, mindenkinek más élettapasztalatai vannak, ezek befolyásolják azt, hogy hogyan látjuk a világot, vagy bármit. Így hát nevetséges dolog könyvekkel formálni a fiatalokat.

2022. szept. 18. 22:52
 12/41 anonim ***** válasza:
44%

11-es, akkor miért is van irodalomóra az iskolában?

Sok értéket közvetítenek ezek a művek, bár nem kell vele feltétlenül egyetérteni, de azért gondolatindítónak nagyszerűek.

2022. szept. 18. 22:55
 13/41 anonim ***** válasza:
82%

12

Olvasd el a kérdést. A kérdés az, hogy TE SZÜLŐKÉNT...

Az irodalom órát nyilván nem laikusok találták ki, saját kedvtelésből.

2022. szept. 18. 22:57
 14/41 anonim ***** válasza:
67%

Szülőként én szívesen ajánlok a gyerekemnek könyveket, és később filmeket is.

Nem kell ebbe nagy filozófiát belevinni: amiket én is olvastam/láttam annak idején, és nekem is tetszettek.

Kötelezővé viszont nem tennék semmit. Az iskola ad kötelező olvasmányokat, én csak javaslok.

2022. szept. 18. 23:06
 15/41 anonim válasza:
76%
Életrevalók... ezt az egyet ajánlanám csak... :))))
2022. szept. 18. 23:09
 16/41 anonim válasza:
59%

Heló!

A nagy karnevál

Fiúk a rács mögött

Az ötödik pecsét

Az elefántember

Az szotály

2022. szept. 18. 23:15
 17/41 anonim válasza:
16%
Rekviem egy álomért
2022. szept. 18. 23:20
 18/41 anonim válasza:
7%
Elxrtuk című dokumentum film🐻
2022. szept. 19. 00:00
 19/41 anonim ***** válasza:
75%

#15 miért van lepontozva? Azon kevesek egyike, aki a kérdésre válaszolt, és a film nagyszerű, én is ajánlanám.

A kötelező dolgokat nem szeretem, sok jó film van, amit érdemes lenne megnézniük, de szerintem nem lenne rossz pl. töri tantárgyba beépíteni néhányat, mert könyvből szerintem baromira száraz (én mondjuk utáltam is ezért.) Ott pl. Az élet szép címűt. Bioszból is lehetne párat a tantárgyból kapcsolódóan.

De amire szerintem te gondolsz, nem tantárgyhoz kötődő, olyanból is rengeteg építő, elgondolkodtató film van, amik osztályfőnöki órák témaindítója lehetne. Adott film alapján lehetne beszélgetni az "élet nagy dolgairól".

2022. szept. 19. 00:18
 20/41 anonim válasza:
56%
15 vagyok, Köszi 19:) én sem értem.. legszívesebben lehúznék ilyenkor mindenkit, de nem süllyedek le :)
2022. szept. 19. 00:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!