SZÜLŐKÉNT, melyik az a... mondjuk 5 film, amit szerinted a hazai középiskolásoknak kötelezően meg kéne nézniük?
Szerintem ilyeneket fontos lenne látniuk, mint:
- Lányok Dubajban
- Született Július 4.-én
- Száll a kakukk fészkére
- ...
Semmilyen könyvet nem kényszerítenek senkire, csak azért, mert nekem tetszik a mondanivalója. Lehet, hogy pont teljesen más véleményen van a gyermek a témával kapcsolatban, és ez teljesen rendben van.
Nem kedvelem az olyan embereket, akik ennyire befolyásolni akarják mások világnézetét. El kellene fogadni, hogy mindenki más, mindenkinek más élettapasztalatai vannak, ezek befolyásolják azt, hogy hogyan látjuk a világot, vagy bármit. Így hát nevetséges dolog könyvekkel formálni a fiatalokat.
11-es, akkor miért is van irodalomóra az iskolában?
Sok értéket közvetítenek ezek a művek, bár nem kell vele feltétlenül egyetérteni, de azért gondolatindítónak nagyszerűek.
12
Olvasd el a kérdést. A kérdés az, hogy TE SZÜLŐKÉNT...
Az irodalom órát nyilván nem laikusok találták ki, saját kedvtelésből.
Szülőként én szívesen ajánlok a gyerekemnek könyveket, és később filmeket is.
Nem kell ebbe nagy filozófiát belevinni: amiket én is olvastam/láttam annak idején, és nekem is tetszettek.
Kötelezővé viszont nem tennék semmit. Az iskola ad kötelező olvasmányokat, én csak javaslok.
Heló!
A nagy karnevál
Fiúk a rács mögött
Az ötödik pecsét
Az elefántember
Az szotály
#15 miért van lepontozva? Azon kevesek egyike, aki a kérdésre válaszolt, és a film nagyszerű, én is ajánlanám.
A kötelező dolgokat nem szeretem, sok jó film van, amit érdemes lenne megnézniük, de szerintem nem lenne rossz pl. töri tantárgyba beépíteni néhányat, mert könyvből szerintem baromira száraz (én mondjuk utáltam is ezért.) Ott pl. Az élet szép címűt. Bioszból is lehetne párat a tantárgyból kapcsolódóan.
De amire szerintem te gondolsz, nem tantárgyhoz kötődő, olyanból is rengeteg építő, elgondolkodtató film van, amik osztályfőnöki órák témaindítója lehetne. Adott film alapján lehetne beszélgetni az "élet nagy dolgairól".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!