SZÜLŐKÉNT, melyik az a... mondjuk 5 film, amit szerinted a hazai középiskolásoknak kötelezően meg kéne nézniük?
Szerintem ilyeneket fontos lenne látniuk, mint:
- Lányok Dubajban
- Született Július 4.-én
- Száll a kakukk fészkére
- ...
Kötelező jelleggel semmit, kivéve, ha az a cél, hogy a diák zsigeri dacból utálja, csak mert rákényszerítik. Meg direkt nem akarja mélyebben értelmezni, csak vagy jó buli lesz osztálytársakkal elhülyülni, vagy halálra unja magát.
Velünk olyasmiket nézettek meg, mint a Stigmata vagy a Holt költők társasága. Az előbbinél én eleve undorodtam a véres jelenetektől, inkább elfordultam, és zenét hallgattam. Tiniként, de most sem néztem volna meg, az egész témája érdektelen volt.
A Holt költők társaságát az osztály 90%-a halálosan unta. Kínszenvedés volt.
Egy iskolai osztállyal közös filmnézés akkor is visszaveszi az élményt, ha egyébként lenne, akit érdekelne.
A Száll a kakukk a fészkére tipikusan olyan lenne, amin elbaromkodnának a diákok.
3.
Valóban!
Peeersze, a Néma sikolyt.
Miért is kéne egy tininek ilyet nézni? Ja, hadd találjam ki: mert az majd elrettenti.
Nem, esetleg be kéne engedni a civil szervezeteket az iskolákba, akik mindenféle propagandafilm helyett szexuális felvilágosításról tartanak előadást a tiniknek, de nem akkor, amikor már az osztály 3/4-e aktív szexuális életet él, hanem előtte. És utána is rendszeresen. Minden alkalommal tudatosítani a fiúkban és lányokban, hogy a megszakításos védekezés nem védekezés. Meg attól is lehet terhes, ha "csak párszor berakta" a fiúja.
A edukációnak lenne foganatja, az segítene elkerülni azt, hogy egyáltalán a lány teherbeessen, és akkor nagy eséllyel nem jut el odáig sem akkor, sem később, hogy abortuszra kényszerüljön. Ez a leghatékonyabb módja az abortuszok számának csökkentésére: a prevenció és az edukáció.
7.-re.
Felvilágosítás???
Volt iskola, ahol a SZMK kikötötte, hogy nem engedik, mert még kicsik a gyerekek a szexhez. 12-13 évesekről volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!