Ha a generalizált szorongásom miatt nem tudom folytatni az egyetemet, akkor megszüntethetik a tanulói jogviszonyomat?
Eddig két passzív félévet használtam el, de a kezelőorvosom úgy ítélte meg, hogy még nem állok készen az egyetem folytatására, ezért írtam egy kérvényt, hogy további passzív félévet vehessek igénybe, hogy folytathassam a pszichoterápiát, és a kezelést.
Megszüntethetik emiatt a tanulmányi jogviszonyomat?
És önmagába a betegségem miatt megszüntethetik a hallgatói jogviszonomat?
Amúgy a kérvény mellé mellékeltem szakorvosi véleményt.
Gyógytornász szakra járok, nálunk volt orvosi alkalmassági vizsgálat,de akkor nem szóltam a betegségemről amikor elkezdtem az egyetemet,csak később az igazgató rákérdezett egy vizsgán, amikor rosszul voltam, hogy mi a bajom, és akkor elmondtam, hogy generalizált szorongásom van.
Amúgy az orvosi szakvéleményen fel van ez tüntetve bno kóddal.
#6: A betegséged miatt alapvetően nem szüntethetik meg a hallgatói jogviszonyod. Ez alól vannak kivételek, katonai és rendvédelmi szakokon, érthető okokból.
A betegséged viszont közrejátszhat abban, vajon megadják-e a lehetőséget további passzív félévekre. Ez az egyetem (pontosabban a kar) döntése, és rajtuk múlik, mit vesznek figyelembe.
Én azt javaslom, gondolkodj el azon, hogy ilyen fokú szorongás mellett neked való-e a gyógytornász szak! A gyógytornásznak határozottnak kell lennie, sokszor ellentmondva a betegnek - tudnád ezt kezelni? Vannak gyakorlatok, mozdulatok, amiknél elég vékony a határ a segítő terhelés és a sérülést okozó terhelés között - vajon tudnál elég erőt kifejteni ahhoz, hogy segíts vagy inkább csak "simogatnál", attól szorongva, nehogy sérülést okozz? Mindenképpen gondolkozz el ezeken és beszéld meg a kezelőorvosoddal!
Utolsó válaszoló.
Itt a passzív mozgatásra gondoltàl?
Szia!
Nekem is engedèlyeztek mar passziv fèlèvet egymàs Utah,bipoláris zavarom van. Most màr rendesen foytatom,levelezőn. Kitartàst,sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!