Scippa 5 mg antidepresszáns segíthet generalizált szorongáson, pánikon és kényszeres hajtépkedésen? A kezdeti mellékhatások minden esetben jelentkeznek, vagy van olyan, aki megúszta?
Nekem generalizált szorongásra 10mg-ot adott a pszichiáter Scippából. 5 mg az elég alacsony adag, szorongásra elv mindig magasabb dózist adnak.
Én még nemrég kezdtem el szedni az első hónapokban vagyok a gyógyszerrel. Nekem az első 2 hét ingadozott, a szorongásomat felerősítette meg depisebb lettem, étvágyam csökkent, nem tudtam normálisan aludni, hasmenés, élénkebb álmok stb. Viszont az első hónapban az eltelt 2 hét után nekem tök jól megszüntette a kényszeres cselekvéseimet, meg nyugodt voltam nagyon, tisztábban gondolkodtam, nem szorongtam. Viszont 1-2 hét után megint felborult és még várok, hogy beálljon a hatása a gyógyszernek, ha nem akkor meg jön az emelés.
Egyébként ne tarts a mellékhatásoktól, szerintem kibírhatók az általános mellékhatások, főleg hogy az első hetekben ez ingadozik. Szóval nem ugyanolyan rossz mindig. De szerintem az 5mg mellett nem kell tartanod ettől, nekem első napokban kellett 5mg, nem volt olyan durva a hatása. Ha viszont tényleg nagyon erősen szorongasz, akkor 5mg tényleg nem fog hatni semmit.
Ja most nézem az e-receptet, 10 mg-os van írva és első 4 napra mondta a felét a doki, azért emlékeztem 5 mg-ra.
Egyébként kereskedelemben dolgozom és ígyis alig tudok dolgozni és tiszta kellemetlen, ezért félek egy kicsit, bár azt mondta a pszichológus hogy pl jobban szédülni nem fogok a gyógyszertől sem.
Szorongásos zavart sok minden okozhat, nem feltétlenül kémiai. De jah, nem árt lecsekkolni, ha ezt lehet vérből mérni. Én mondjuk nem tettem, mert teljesen lényegtelen számomra mert valszeg nálam komplexebb oka van, meg már kutatásokkal alátámasztották h a depresszió se egy felborúlt kémiai egyensúly az agyban.
Remélem amúgy, hogy minél zökkenőmentesebb lesz a gyógyszerre való átállás nálad. Szerintem amúgy a hajpiszkálás megszűnhet simén. Én egy helyen kapartam a fejbőrömet és ott letöredezett a hajam az elmúlt időszakban és ez elmúlt első héten, igaz közben 1 hétre visszajött. De ez ilyen, ne várd hogy egyből beáll, ez türelmet igényel sajnos, meg bizalmat.
De gondolj arra, hogy tök pozitív, hogy idáig eljutottál és elmentél az orvoshoz, és mostantól biztosan azon az úton vagy, hogy megtanuld kezelni ezt a makacs betegséget, és most már neked is jogodban van jól érezni magadat és ezt meg fogod kapni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!