Mi számít több diplomának?
Nagyon sokszor hallom, hogy egyesek azt mondják, hogy van 2+ diplomájuk. Ha rákérdez az ember, kiderül, hogy elvégeztek pl. egy alapképzést, a hozzá tartozó mesterképzést, és mondjuk egy másik alapképzést, és így van három diplomájuk (természetesen itt többféle változat is létezhet).
A kérdésem elsősorban az lenne, hogy egy alapképzés és egy mesterképzés két külön diplomának számít? Még akkor is, ha tulajdonképpen csak egyféle alapképzéssel lehet felvételizni az adott mesterre? Persze tudom, hogy az alapképzés után is jár egy diploma, de onnantól kezdve, hogy ugyanazon a területen (lényegében ugyanazon a szakon, csak magasabb szinten) van egy mester diplomája is az embernek, az továbbra is két diplomának számít?
Nem kötözködni szeretnék ezzel a kérdéssel, egyszerűen tényleg érdekel, hogy végülis mi számít két (vagy több) diplomának.
#20: Hallod, engedd már el.
Értjük, hogy azt próbálod kihozni a dologból, hogy rád mindenki véririgy, mert (n+1) diplomád van, de annyira izzadtságszagúan csinálod, hogy borzasztóan nyílvánvaló belőle, hogy valójában neked van a dologtól felsőbbrendűségi komplexusod.
Kínos nézni is.
21
Senki sem mondott ilyet. Egyszerű szövegértési feladaton csámcsogtok:
x diplomám van = x db államilag elismert végzettségem van, amire diploma van írva
"x diplomám van = x db államilag elismert végzettségem van, amire diploma van írva"
Nekem egyik diplomámban sem szerepel a "diploma" szó sehol.
#16 ""BSc-n szakdolgozat, MSc-n diplomamunka van"
Akkor ez talán meg is válaszolja, hogy mi számít diplomának."
Ezzel azt mondod, hogy számodra aki csak BSc/BA végzettséggel rendelkezik, hiába 2-3 különböző szakról, a te szemedben az még mindig csak érettségi szinten van. Kedves tőled.
"Ezzel azt mondod, hogy számodra aki csak BSc/BA végzettséggel rendelkezik, hiába 2-3 különböző szakról, a te szemedben az még mindig csak érettségi szinten van. Kedves tőled."
Ezzel azt mondod, hogy aki korábban osztatalan képzesben csinált 2 db 5 éves diplomát, annak ugyanúgy 2 diplomája van, mint aki megcsinált 2 db 3 éves alapkápzést. Kedves tőled.
"Ezzel azt mondod, hogy aki korábban osztatalan képzesben csinált 2 db 5 éves diplomát, annak ugyanúgy 2 diplomája van, mint aki megcsinált 2 db 3 éves alapkápzést. Kedves tőled."
Akkor ezzel az erővel a 3 és 4 éves BSc képzések között is különbséget kéne tenni...
Tehát akkor nincs különbség egy 3 éves alapképzés és egy 5 éves osztatlan képzés között?
Jól értem, ezt állítod?
Nem azt állítom hogy nincs különbség. Azt állítom, hogy ugyanúgy egy darab diplomát kapsz mindkettő végén.
Egy középfokú és felsőfokú nyelvvizsga között is van különbség, de darabra ugyanúgy egy nyelvvizsgád lesz a végén. Itt erről van szó, hogy darabra hány diplomája van valakinek.
Hogy jön ide a dinnye???
Többen hasonlították itt (köztük én is) az érvelések során a diplomát nyelvvizsgához, jogosítványhoz. Annak az összehasonlításnak van értelme, hiszen egy államilag elismert végzettségről, illetve az azt tanusító okiratról van szó. Nem értem a dinnye hogy merült fel, mint analógia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!