Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Bsc diploma az főiskolai...

A Bsc diploma az főiskolai diplomának számít?

Figyelt kérdés
Az Msc pedig az egyetemi? Én egyetemet végeztem, de csak az alapdiplomát csináltam meg, akkor az én legmagasabb iskolai végzettségem az fősulis diploma? /Egyébként nyelvvizsgát nem sikerült még megcsinálnom, ez befolyásolja a végzettségemet?/

2012. szept. 4. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Igen, Bsc az főiskolai diplomának számít, és fordítva, a főiskolai is Bsc-nek.

"/Egyébként nyelvvizsgát nem sikerült még megcsinálnom, ez befolyásolja a végzettségemet?/"

Ezek szerint nincs is diplomád, akkor nyilván még nincs meg a felsőfokú végzettséged.

2012. szept. 4. 11:00
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Hogy végezhettél úgy alapképzésen, hogy nincs nyelvvizsgád? Legfeljebb úgy, hogy elmúltál 40, mikor jelentkeztél?
2012. szept. 4. 11:42
 3/8 A kérdező kommentje:
MI az, hogy hogy végezhettem úgy? Teljesítettem minden kötelező vizsgát, stb. Le is záróvizsgáztam. Csak nyelvvizsga nincs. De a sulit befejeztem.
2012. szept. 4. 11:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A diploma kiadásának feltétele a nyelvvizsga.

Ha nincs nyelvvizsgád, de az államvizsga megvan, akkor egy kis(A4-es kettéhajtva) papírt kellet hogy kapjál, ami igazolja, hogy az iskolát elvégezted, az államvizsga sikeres volt. DE a diplomát csak akkor kapod meg, ha bemutatod a nyelvvizsga bizonyítványod.

Attól, hogy egyetemre jártál még főiskolai diplomád lesz, pláne, hogy a 3-4 éves (BA/BSc) képzések mind ide számítanak. Erre épül az MA/MSc képzés.

Az orvosi/jogász (5-6+ év)képzés más tészta.

2012. szept. 4. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A felsőfokú végzettség és a diploma 2 külön dolog!
2012. szept. 4. 11:53
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudom, hogy feltétele, kaptam arról igazolást, hogy végeztem, csak nyelvvizsga nincs. Azzal nem voltam inkább tisztában, hogy tulajdonképpen akkor mi is ilyen esetben a legmagasabb végzettségem. De ezek szerint akkor csak érettségi...

Köszi a válaszokat!

2012. szept. 4. 11:55
 7/8 A kérdező kommentje:
Interneten regisztrálgatok álláskereső oldalakra, ahol ki kell tölteni ezeket. Ott teszik fel ezeket a kérdéseket, hogy legmagasabb végzettség: főiskolai diploma, egyetemi diploma stb.
2012. szept. 4. 11:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy letagadod, vagy beírod és *-al jelezve indoklod a szitut.
2012. szept. 4. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!