Kriminológia diplomáról vélemények?
Figyelt kérdés
Elhelyezkedési lehetőségek?2012. szept. 2. 22:27
1/5 anonim válasza:
Menőn hangzik. Szerintem van elhelyezkedési lehetőség.
Remélem, sokat segítettem. De szerintem tényleg van. Krimi mindig van.
2/5 anonim válasza:
Én is kriminológusnak megyek majd... van gondolom nyomozónak jó lennél...
3/5 A kérdező kommentje:
Ez nem nyomozósdi. Az a kriminalisztika. Az a hogyanra, ez meg a miértre keresi a választ.
2012. szept. 12. 22:53
4/5 anonim válasza:
Szerintem meg ki kell várni, hogy lesz e értelme ennek a szaknak, hiszen még nincs olyan évfolyam, akik végeztek, így nem lehet látni az elhelyezkedési esélyeket se. Ami nagyon nem jó benne, hogy írják, hogy fegyveres szervekhez is mint rendőrség, bv. be lehetne kerülni... viszont ennek ellenére is civil diplomát ad. Na most köztudott, hogy ezek a szervek pont nem szeretik a civil végzettségűeket, ha mégis állományba vesznek, akkor pedig átképzésre kell menned, hogy megtarthasd az állásodat. Meg még leírják, hogy milyen jellegű munkahelyen lehet dolgozni kriminológusként, szinte az összes munka amit írnak (bv, rendőrség, szociális és gyermekvédelmi szervezetek) olyan munkahelyek, ahol eddig is dolgoztak emberek, persze nem kriminológus, hanem más szakirányú végzettséggel, és szerintem végzettségtől függetlenül jól megálták a helyüket. Tehát nem tudom mitől lenne jobb egy kriminológus, főleg, hogy a kriminológusnak MA diplomával több fizetést kéne adni, mintha ott dolgozik valaki már x éve főiskolai végzettséggel... Márpedig mért vegyenek fel valakit, akinek többet kellf fizetni, ha kiválóan ellátja azt a munkát, egy kevésbé képzett ember, kevesebb pénzért?! Szóval én nem a szak ellen ugrálok, de szerintem ki kell várni minimum az első évfolyamot, és megnézni, hogy ők hogyan boldogulnak, és valóban van e értelme ezt elvégezni. Én is , ha valaha megyek mesterképzésre, akkor erre a szakra fogok menni, de addig megvárom, hogy végezzenek a leendő kriminológus ismerőseim, megnézem , hogy boldogulnak, ahhoz mérten döntöm el, jelentkezem e. Addig meg nagyon úgy néz ki, hogy a főiskolai végzettségemmel (januárban lesz meg) is tudok majd dolgozni ezen a vonalon, ezeknél a szerveknél, mivel már a gyakorlatomat is ilyen intézményekben töltöttem. Szerintem a kriminológia, amiben egyedül többet adhat az a kutatás. Ha pl.: érdekel a bűnözéssel kapcsolatos kutatói munka, akkor valószínű érdemes elvégezni. Viszont ha a gyakorlati munka érdekelne, és bűnelkövetőkkel akarsz foglalkozni, akkor nem hiszem hogy sokat számítana. Elég ha csak megnézed a tantervben milyen kevés a kötelezően teljesítendő szakmai gyakorlat. Az én szakomon (alapképzés) csak egy év volt, ezzel szemben krimón pár hét alatt teljesíthető!
5/5 anonim válasza:
Azóta van már valami pontosabb infó a témában? hogy sikerült elhelyezkedni? engem is érdekelne a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!