Melyik felépítésnek lenne több értelme BSc szakdolgozathoz?
Néhány autóipari cég részvényét idősorelemzem, és a szakirodalmi résznél nem tudom melyiknek lenne több értelme:
1, írni az autóiparról, a covid hatása az iparra, ellátáslánc problémák, + a kiválasztott cégek története
2, a két cég részvényeiről írni, az idősorelemzés előnyei/hátrányai, részvényelemzési módszerek stb.
Ugye az 1, jobban felvezetné a témát szerintem, viszont ha csak a részvényeket elemzem akkor minek írjak az iparról/covid hatásáról?
Elvileg majd a saját elemzésemnek hozzá kell tennie a szakirodalomhoz nem? Ha pedig az elsőt választanám akkor nem nagyon illene össze a kettő.
Megértem a problémádat, nekem is volt pár beadandó, ahol maximálva volt a terjedelem. Én azt csinálnám, hogy TÖMÖREN írnék az 1. pontban összefoglaltakról. Nem kell mindenbe belemenni, tényleg csak annyit írj, hogy legyen egy szép felvezetése a dolgozatodnak. Utána pedig az érdemi résznél belemész a részletekbe.
Valahogy így:
1. Bevezetés (tömören, összesen max. pár oldal)
1.1 Az autóiparról általánosságban
1.2 Covid, ellátási lánc problémák
1.3 Kiválasztott cégek története
2. A részvények idősorelemzése
2.1 ...
2.2 ... (amiket a 2. pontban írtál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!