Mi értelme az osztott képzéseknek (BSc és MSc)? Miért kell 2 szakdolgozatot írni és 2 diplomaosztót tartani?
Mert a munkáltatók többsége nem igényli az egyetemi végzettséget, jobban örül az ilyen "félkész" anyagnak, amit az adott munkakör igényeinek megfelelően maga taníthat be.
Igen, sajnos sokan megelégednek BSc-vel, pedig ahogy én látom, az én szakomon (én még osztatlant végeztem) a megosztás az egész szakot szétzilálta: volt ugye 2 év alapozás + 3 év szakirány. A kb. semmire sem jó 2 év alapozást "felhígították", hozzácsaptak egy egész kevés gyakorlatot, az értékes 3 évet meg beszorítják az MSc 2 évébe, ami persze nem megy, sok az ismétlés (mert ugye becsatlakozhatnak külsősök is), a szakdolgozatírásra is több idő megy el stb.
Más szakoktól is sok rosszat hallok az osztott képzésről, sok ismerősöm panaszkodott, hogy MSc-n legnagyobb részben csak újra átvették a BSc-s anyagot, annyira kevés volt az újdonság, hogy szinte elveszett a sok ismerős dolog közt, és időpocsékolásnak érezték végigcsinálni (volt, aki félbe is hagyta)
Az meg egy plusz, amit a korábbi válaszoló mondott, hogy két diplomának számítják a munkáltatók is, ezzel adminisztratív hátrányba kerül az, aki osztatlanra járt, hiába alkot kerekebb egészet a tudása.
"Az meg egy plusz, amit a korábbi válaszoló mondott, hogy két diplomának számítják a munkáltatók is, ezzel adminisztratív hátrányba kerül az, aki osztatlanra járt, hiába alkot kerekebb egészet a tudása."
Ti még sosem voltatok állásinterjún, igaz? Dehogy számítják kettőnek. Sőt, a legelső állásod után soha többet a büdös életbe elő se fog kerülni az állásinterjúkon a végzettséged.
De, az ismerősöméknél kettőnek számítják:S
Nyilván nem mindenki és nem mindenhol, de ahol csak az adminisztrációt nézik, ott igen, sőt, számított az előléptetéseknél is:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!