középiskolai éveimből még 1 lesz. Sokáig tanakodtam, hogy mit tanuljak tovább, de a mérnökinformatikus érdekelne. Na most...ha én elmennék egyetemre (matekból most éppen meglett a 3-mas, a fizika alapjai meg érdekel ek, de nem több) mennyire menne nekem? Pontosabban, hogy a matek és a fizika mennyire nehéz egyetemen ott? Csak elmélet van, vagy vannak komoly számolások is? Mármint a matek részénél?
Hát személyes példából indulok ki.Én villamosmérnökire járok.A matekunk majdnem ugyanaz,mint az infósoknak,csak ott van diszkrét matek is.Na emelt az ajánlatos,viszont vannak olyan témakörök,amiket nagyon kell tudni,tényleg:
Halmazok,
Logika(itt a jelölésekkel kell tisztában lenni hogy mi mit jelöl,rengeteget használják az szakirodalmakban és az előadásokon)
Számhalmazok
Hatványok
Binomiális tétel
Polinomok
Gyökvonás
Logaritmus
Trigonometria,Komplexszámok
Ezekkek tudsz előre haladni.Ha ezeket tudod,akkor jó esélyekkel indulsz.Ha kell,tudok küldeni előadást,hogy megnézd milyen a tempó
2021. júl. 13. 17:53
22/33 anonim válasza:
Ja,azt elfelejtettem leírni,hogy matematikából nagyon sokat segített ez az oldal
Az, hogy szeretsz számítógépezni, az nem elég mérnökinformatikusnak. AZ maradjon a hobbid. A matek kell mérnöknek is meg infósnak is. A BME-n esélyed sem lenne, meg az ELTÉN sem. Más egyetemeken lehet, azt nem tudom. De ne pazarold az államis félévidet, olyasmibe vágj bele, amibn jó vagy és legalább egy picit érdekel. És nem kell egyetem ahhoz, hogy boldogulj az életben. Gondold végig.
2021. júl. 25. 09:24
24/33 A kérdező kommentje:
Szeretnék egyetemre menni egyébként, és a programozás nagyon is érdekel, azon belül is a szoftvverfejlesztés. A kérédsem: Egyemetre kötelező a kozép vagy emelt érettségi matek, infó és fizika tantárgyból is?
2021. aug. 4. 19:50
25/33 anonim válasza:
Olvass utána mindenhol más a követelmény. Amúgy elkezdtel tanulni?
2021. aug. 7. 19:33
26/33 A kérdező kommentje:
a phíton-t kezdtem el. de az a baj, hogy utolsó évem jön Gimibe és nem lenne időm infó érettégire...(matek szarul megy) de bevállalnám a kinlódást, ha ez kell a programozáshoz)
2021. aug. 7. 20:34
27/33 anonim válasza:
Miért ne lenne időd miből gondolod? Készítettél tervet hogy naponta mennyit kell tanulnod stb?
2021. aug. 7. 20:45
28/33 A kérdező kommentje:
Azt nem, de most utolsó éves lesek....fel tudnék a semmiből készülni rá?
2021. aug. 7. 20:51
29/33 anonim válasza:
Időd van rá, már csak az akarat, elhivatottság és lelkesedés hiányzik. Jobb mintha fordítva lenne
2021. aug. 7. 20:55
30/33 A kérdező kommentje:
Ez lenne a célom, a szoftverfejlesztés. Csak nem tudom mennyire menne....A matek tudásom nem erős...az infó meg szerintem menne, de legutobb akkor foglalkoztam vele suliba mikor óránk is volt belőlre de akkor még nem tudtam mit akarok, így nem is nagyon foglalkoztam vele
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!