A mérnökinformatikus szakot, nem nézik le az egyetemen?
(vidéki egyetemeken)
Igazából azért feltételezem ezt ,mert elég alacsony pontszámmal belehetett jutni a szakra.
Pedig maga a szak elég nehéz és sokat kell tanulni :/
akár igen, akár nem, nem mindegy, hogy ki mit néz le? :D
egyébként Budapesten az egyik legkeményebb szaknak tartják nagyjából az orvosi és a fizikus szakokkal egyetemben, bár szerintem nem biztos, hogy van annyira kemény...
Azt én is hallottam,hogy Pesten az orvosi a mernokinfoval van egy szinten nehézségi szempontból. (Már ha össze lehet hasonlítani)
Viszont vidéken én úgy érzékelem,hogy lenézik ezt a szakot ..
Nem nézi le senki, és a jelentkezési követelmény sem ez miatt alacsony.
Az informatika egy olyan szakma ahol óriási a hiány, de egyszerre nehéz is, és minél kevesebbre próbálják tartani a pontokat, hogy minél többen jelentkezhessenek rá.
Illetve sokan nem tudnak 450 pontos érettségit írni, mert egyszerűen nem nekik való a magyar, töri vagy bármi amiből érettségiznek, de viszont van akinek az informatika könnyű mert olyan beállítottságú, és ugyan nincs olyan magas pontja, az infót kirázza a kisujjából.
Szóval nem is nehezítik a bejutást, hogy nagyobb hiányszakma legyen.
Az én érettségim se lett valami fényes, de látták, hogy egyedül infóból kitünő lettem, és felvettek. Ott is kitünő voltam 2 évig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!