Egyetemen a programtervező informatikus/mérnökinformatikus szakon tényleg 90%-ban csak matek van?
Azt hallottam, hogy ezen a két szakon rengeteg matek van és programozással kb alig foglalkoznak.
Ez igaz lenne?
Mert ha igaz inkább megyek egy OKJ képzésre mert arról meg azt hallottam, hogy ott meg túl nagy tempóba tanítják a programozást ami nekem nem lenne gond mert már vannak tapasztalataim a programozással kapcsolatban és talán tudnám velük tartani a tempót.
Nyíregyházi, debreceni egyetemről van szó.
90% egy picit túlzás (habár nem annyira), de valóban több az olyan kurzus, ami valamilyen szinten a matematikához köthető (itt nem feltétlenül a "középiskolás" matekra kell gondolni, számítástudományra is rá lehet fogni, hogy "matek".
Az igazság az, hogy OKJ-s képzéssel nem leszel előrébb. Az egyetemen se viszik túlzásba a dolgot (de OKJ-s képzéseken még annyira se) - sok terület van érintve, így mindenből csak az alapokra van idő. De pont ez az előnye: sok terület alapjait tudod elsajátítani, így el tudod dönteni, hogy mi érdekel. Plusz a munkáltatónál plusz pont, hogy teszem azt, nem csak az OOP-t ismered, hanem más paradigmákat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!