Mérnökinformatikus egyetemet Mennyire nehéz?
középiskolai éveimből még 1 lesz. Sokáig tanakodtam, hogy mit tanuljak tovább, de a mérnökinformatikus érdekelne. Na most...ha én elmennék egyetemre (matekból most éppen meglett a 3-mas, a fizika alapjai meg érdekel ek, de nem több) mennyire menne nekem? Pontosabban, hogy a matek és a fizika mennyire nehéz egyetemen ott? Csak elmélet van, vagy vannak komoly számolások is? Mármint a matek részénél?
A válaszokat előre is köszönöm
Annó fizikából és matekból 2-es voltam és végig csináltam a matekos BMEs tantárgyakat elsőre Mérnökinformatikus szakon.
Előttel írt analízisból 4-es voltam (igaz, szigorlat 2-es lett) Fizikából pedig 3-as.
Amúgy ha túl esel a matekos tantárgyakon már nincs gáz és nem hiszem, hogy az itt szerzett jegyeid befolyásolnák, hogy milyen szakember leszel.
Pl.: Ha szoftverfejlesztő specializációt választasz és mondjuk elmész Android fejlesztőnek (csak valamit random területet mondtam) senkit sem fog érdekelni, hogy 2-es vagy 4 es voltál fizikából vagy valószínűségszámításból. (Igen van ilyen tantárgy is).
Én sose végeztem volna el egy egyetemet se, ha a lebeszélőkre hallgatok. Igen, sokat kell tanulni, jó matekos alapokkal kell egyetemre menni, de ha van még 1-2 éved az érettségiig, akkor nem lehetetlen.
Nem kevés ismerősöm végzett el mérnöki, infós szakokat középiskolai matek 2-3 jegyekkel. Annyi a kulcs, hogy fel kell készülni és tanulni kell, sokat...
Egy emeltszintű informatika és egy középszintű matek érettségivel azért nem olyan nagy kunszt bekerülni. Meg legfeljebb nem a BME-re mész, de még az is összejöhet két ötös érettségivel meg egy nyelvvizsgával.
Én akkor beszélnélek le a mérnökinfóról, ha a középszintű matekérettségi min. 85-90%-os megírása nem menne, és ha hozzá sem tudnál szólni az informatika programozás részéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!