Mérnökinformatikus egyetemet Mennyire nehéz?
középiskolai éveimből még 1 lesz. Sokáig tanakodtam, hogy mit tanuljak tovább, de a mérnökinformatikus érdekelne. Na most...ha én elmennék egyetemre (matekból most éppen meglett a 3-mas, a fizika alapjai meg érdekel ek, de nem több) mennyire menne nekem? Pontosabban, hogy a matek és a fizika mennyire nehéz egyetemen ott? Csak elmélet van, vagy vannak komoly számolások is? Mármint a matek részénél?
A válaszokat előre is köszönöm
Azt írod:
"matekból most éppen meglett a 3-mas, a fizika alapjai meg érdekel ek, de nem több"
Ha összeszeded megad matekból és írsz egy jó emeltet, akkor esélyes lehet. A fizika alapjai érdekelnek, na hát ez eléggé baj, mert itt nem csak azt tanulod. Az elektronika, irányítástechnika, mikrokontrollerek működése, jelek és rendszerek, nem éppen a fizika alapjait súrolják (nem azt mondom, hogy olyan durva, mint egy mérnöki szakon, de attól még nem elég az "alap fizika" - bármit is érts ez alatt.), így át kéne még párszor rágni magad rajta, hogy így is szeretnéd-e.
Határérték számítás, integrálás, deriválás, Laplace transzformációk, Fourier sorok, mátrixok, vektorok, komplex számok, számosságok, számhalmazok, (ez most vegyesen analízis és diszkrét matek).
Matematikai logika: ítéletkalkulus, normálformák, rezolúció, elsőrendű logika, stb.
Algoritmusok és adatszerkezetek: Mohó algoritmusok, Oszd meg és uralkodj algoritmus, buborék rendezés, fésű rendezés, keresőfák, szélességi keresés, mélységi keresés, Dijkstra, Kruskal, Ford-Fulkerson algoritmusok, stb.
Mesterséges intelligencia, kb ennek a folytatása (ilyen tárgyam még nem volt, csak hallottam róla).
Számítástudomány alapjai: automaták
Aztán, ami még matkhoz tartozik:
Digitális architektúrák:
Itt is a matematikai logika alapjai, Boole algebra, DeMorgan szabályok, ítéletkalkulus szintén, igazságtáblázatokat tudni, logikai formulák egyszerűsítése McCluskey módszerrel.
Úgy általánosságban, (ez csak pro tipp, ezt nem írják elő sehol, de hasznos), gyorsan át tudj váltani (legalább tudd, hogy kell), 10-es, 2-es, 16-os számrendszerekbe (kisebb számokat egyébként fejben is könnyen át lehet váltani), 2 hatványokat sem árt tudni olyan 2^15-ig kb, de ha tudod a 2 hatványokat a 10. hatványig (2^10-en, akkor már nagyon jó vagy), most ennyi jutott hirtelen eszembe.
11-es válaszoló voltam, és remélem nem rám értetted az "okoskodni próbálnak" jelzőt, mivel én csak segíteni akartam.
Én is 3-as voltam matekból egy gyenge középiskolában, mérnökinfot viszont 5-ös átlaggal végeztem el, 4-es összesített diplomaeredménnyel (32 tételből 2 tételt nem akartam húzni, kihúztam mindkettőt, egyébként simán 5-ös lett volna az is)
Gyakorolni kell sokat, ennyi a titka, de azért tegyük hozzá azt, hogy az egyetem halandó embereknek van kitalálva, nem lesz az olyan lehetetlen, mint amennyire sokan mondják.
ma 16:20
Azért, mert sza.nak bele magasból. Nekem is volt olyan évfolyamtársam, aki 2 év után megkérdezte, hogy SQL-ben írtam-e a felhasználói felületet. Mire számítanak az ilyenek, 5-ösre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!