Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mérnökinformatikus egyetemet ...

Mérnökinformatikus egyetemet Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

középiskolai éveimből még 1 lesz. Sokáig tanakodtam, hogy mit tanuljak tovább, de a mérnökinformatikus érdekelne. Na most...ha én elmennék egyetemre (matekból most éppen meglett a 3-mas, a fizika alapjai meg érdekel ek, de nem több) mennyire menne nekem? Pontosabban, hogy a matek és a fizika mennyire nehéz egyetemen ott? Csak elmélet van, vagy vannak komoly számolások is? Mármint a matek részénél?

A válaszokat előre is köszönöm

2021. júl. 7. 19:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
59%

Azt írod:

"matekból most éppen meglett a 3-mas, a fizika alapjai meg érdekel ek, de nem több"

Ha összeszeded megad matekból és írsz egy jó emeltet, akkor esélyes lehet. A fizika alapjai érdekelnek, na hát ez eléggé baj, mert itt nem csak azt tanulod. Az elektronika, irányítástechnika, mikrokontrollerek működése, jelek és rendszerek, nem éppen a fizika alapjait súrolják (nem azt mondom, hogy olyan durva, mint egy mérnöki szakon, de attól még nem elég az "alap fizika" - bármit is érts ez alatt.), így át kéne még párszor rágni magad rajta, hogy így is szeretnéd-e.

2021. júl. 8. 12:25
 12/33 A kérdező kommentje:
Szeretném leírni,hogy igen, a hellyesírásom nem mindig jó,ert gyorsgépelő vagyok. Most a jövőm elég kétséges, és nem azt mondom hogy minden áron bele akarok kezdeni, hanem hogy olyanom írjanak akik benne vannak a szakmában, vagy egyetemen vannak ilyen szakon. Szeretnék olyanoktól véleményt hallani (akár pozitív, akár negatív) akik tudják milyen. Olyan emberek véleménye nem érdekel akik nem tudják milyen a szakma, csak okoskodni "próbálnak"
2021. júl. 8. 13:49
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem vagyok mérnökinformatikus hallgató, matematikus hallgató vagyok, tehát a matekos részről tudok beszélni. A mostani 3-asod (11.-ben) csak azt jelenti, hogy valamilyen koncepciók nem mentek át rendesen, nem tudsz jól “mintákat” felismerni, tételeket alkalmazni. Ez gyakorlással nagyon is fejleszthető. Nyilván a karantén sem segített a körülményeken. Mérnökinformatikusos matek (haverom oda jár és én segítettem neki, ZH-kban is..) tényleg arról szól, hogy értetted-e a gyakorlatokon elhangzottakat. Nincsnek új ötleteket igénylő feladatok a ZH-kban, csupa típusfeladatok vannak. Ezek menni fognak, ha rendesen csinálod az egyetemet AZ ELEJÉTŐL FOGVA. De ahhoz, hogy ez menjen, nem szabad hátrányból indulni. Ennek érdekében szerintem most nyáron ülj le kicsit matekozni, napi 2-3 órát, oldogass matek érettségiket olyan szinten, amilyen szinten érettségizel, és ha valamit nem tudsz, akkor a megoldásból tanulj, nézd meg, miért csinálja azt amit, miért lehet azt megcsinálni, stb. Sok sikert!
2021. júl. 8. 14:05
 14/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a matek most teljes mértékben jelen lesz? Mármint komoly számítások? Vagy főleg elmélet? Mármint alapsintű számolásokon kívül mikre számítsak?
2021. júl. 8. 14:19
 15/33 anonim ***** válasza:

Határérték számítás, integrálás, deriválás, Laplace transzformációk, Fourier sorok, mátrixok, vektorok, komplex számok, számosságok, számhalmazok, (ez most vegyesen analízis és diszkrét matek).

Matematikai logika: ítéletkalkulus, normálformák, rezolúció, elsőrendű logika, stb.

Algoritmusok és adatszerkezetek: Mohó algoritmusok, Oszd meg és uralkodj algoritmus, buborék rendezés, fésű rendezés, keresőfák, szélességi keresés, mélységi keresés, Dijkstra, Kruskal, Ford-Fulkerson algoritmusok, stb.

Mesterséges intelligencia, kb ennek a folytatása (ilyen tárgyam még nem volt, csak hallottam róla).

Számítástudomány alapjai: automaták

Aztán, ami még matkhoz tartozik:

Digitális architektúrák:

Itt is a matematikai logika alapjai, Boole algebra, DeMorgan szabályok, ítéletkalkulus szintén, igazságtáblázatokat tudni, logikai formulák egyszerűsítése McCluskey módszerrel.

Úgy általánosságban, (ez csak pro tipp, ezt nem írják elő sehol, de hasznos), gyorsan át tudj váltani (legalább tudd, hogy kell), 10-es, 2-es, 16-os számrendszerekbe (kisebb számokat egyébként fejben is könnyen át lehet váltani), 2 hatványokat sem árt tudni olyan 2^15-ig kb, de ha tudod a 2 hatványokat a 10. hatványig (2^10-en, akkor már nagyon jó vagy), most ennyi jutott hirtelen eszembe.

11-es válaszoló voltam, és remélem nem rám értetted az "okoskodni próbálnak" jelzőt, mivel én csak segíteni akartam.

2021. júl. 8. 15:01
 16/33 A kérdező kommentje:
Köszi, nekem nem azzal van bajom ha valaki azt írja, hogy gyenge lennék hozzá, hanem hogy ha valaki tapasztalat nélkül ír le véleményt aminek semmi alapja
2021. júl. 8. 15:37
 17/33 anonim ***** válasza:

Én is 3-as voltam matekból egy gyenge középiskolában, mérnökinfot viszont 5-ös átlaggal végeztem el, 4-es összesített diplomaeredménnyel (32 tételből 2 tételt nem akartam húzni, kihúztam mindkettőt, egyébként simán 5-ös lett volna az is)

Gyakorolni kell sokat, ennyi a titka, de azért tegyük hozzá azt, hogy az egyetem halandó embereknek van kitalálva, nem lesz az olyan lehetetlen, mint amennyire sokan mondják.

2021. júl. 8. 15:55
 18/33 anonim ***** válasza:
31%
Akkor néznéd meg jópár szaktársamat, hogy mit össze nem szenvednek a kettesért. Annyira birom az ilyen dumákat, hogy áhh, az pofon egyszerű, persze...
2021. júl. 8. 16:20
 19/33 A kérdező kommentje:
Én sose mondtam hogy egyszerű, csak a programozás érdekel, de nem a webes részey mármint úgy értem hogy nem a front-end, vagy back-end érdekel, hanem bármilyen számomra izgalmasabb ága, deha tudtok még programozási szak ágakat mondani nekem szivesen meghallgatnám
2021. júl. 8. 16:54
 20/33 anonim ***** válasza:
50%

ma 16:20

Azért, mert sza.nak bele magasból. Nekem is volt olyan évfolyamtársam, aki 2 év után megkérdezte, hogy SQL-ben írtam-e a felhasználói felületet. Mire számítanak az ilyenek, 5-ösre?

2021. júl. 8. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!