Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a helyemben?...

Mit csinálnátok a helyemben? Tanulás, munka vagy egyéb?

Figyelt kérdés

Tavasszal diplomázom anglisztika alapszakon. Ez önmagában nem egy piacképes végzettség, viszont én sem értek semmihez, nincsen semmilyen tapasztalatom vagy bármi hasznosítható képességem. Az angolon kívül más nyelvet sem beszélek használható szinten. Megtakarításom nincs. Úgyhogy kimondottan sok lehetőségem nincsen.

A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a képzés végeztével hazaköltözöm a szüleimhez. Viszont egy isten háta mögötti kis vidéki településen lakunk, ahol maximum betanított munkásként tudnék elhelyezkedni (pl. gyár, bolt) és azért nem ez lenne az elsődleges célom. Félek, hogy onnan nagyon nehéz lenne előre lépni és esetleg megragadnék abban a közegben.

Szívesen tanulnék is, de nincsen még konkrét ötletem és tervem. Folyamatosan gondolkozom rajta, hogy milyen képzést végeznék el szívesen, mi menne és minek lenne értelme. Ebbe már a lehetőségeim is jócskán beleszólnak, hiszen nekem már csak 6 felhasználható állami félévem maradt (így 6 félévnél hosszabb képzések esetében már diákhitelt kellene felvennem) és sok szakhoz új érettségi(ke)t is kellene csinálnom, hogy egyáltalán bekerülhessek (ami megint idő és pénz).

Nem tudom melyik (a tanulás vagy a munka) lenne a jobb lehetőség, melyikkel járnék jobban, melyiket lenne jobb választani. Még gondolkozom azon is, hogy adok magamnak időt és elmegyek külföldre önkéntesként/au pairként dolgozni, de lehet ezzel csak elodáznám a problémát.

2020. okt. 25. 21:39
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Csak épp ez az, hogy ez a megoldás sem biztos, hogy jó. Egyszer már leírtam, hogy miért.
2020. okt. 26. 13:09
 32/53 anonim ***** válasza:
91%
Neked konkretan semmi nem jó hiszti kisasszony. Csinalj amit akarsz akkor. Se dolgozni nem akarsz, se egyetemet folytatni. Igy nem lehet rajtad segiteni.
2020. okt. 26. 13:21
 33/53 anonim ***** válasza:
Visszaolvastam a kifogásod a munkára. Nagyon érdekel, hogy melyik kisvárosban tanulsz, hogy ne tudnád magad eltartani valami egyszerű munka fizetéséből. Ha jelentkezel a helyi mekibe, 160-as nettót megkapsz. Ne mondd, hogy ebből ne tudnál kijönni egy vidéki kisvárosban.
2020. okt. 26. 13:30
 34/53 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy melyik városban tanulok (Pécs). Viszont nem ott élek. Ha végzek az egyetemen, akkor értelemszerűen ki kell költöznöm a kollégiumból és jobb híján haza kell költöznöm a szüleimhez. Ők pedig egy olyan helyen laknak, ahol olyan lehetőségeim lennének, mint pl. gyári munka a környező települések egyikén vagy mondjuk bolti eladó. Azt is leírtam, hogy ezekkel a munkákkal nincsen semmi bajom és mint pénzkereseti lehetőség értelemszerűen ezek is megfelelőek. Félek, hogy ha bekerülök egy ilyen közegbe (ahol a szüleimmel élek, ahol betanított munkásként dolgozom, ahol nincsen lehetőségem tanulni és fejlődni, ahol nincsen lehetőségem szórakozásra és kikapcsolódásra, ahol nincsen emberi kapcsolataim stb., stb.), akkor onnan sokkal nehezebb lenne előrébb jutni és nem szeretnék ebben megragadni.
2020. okt. 26. 13:37
 35/53 anonim ***** válasza:
Ne legyél már ennyire életképtelen. Pécsett be tudsz költözni egy albérletbe. Mielőtt jönnél a kifogással, hogy nincs megtakarításod, legyen. Egyetem mellett bőven el tudsz menni heti 20 órában dolgozni (akár mekibe is, vidéken jól fizet). Ebből a kaució sokszorosát össze tudnod kéne spórolni.
2020. okt. 26. 13:44
 36/53 A kérdező kommentje:
Nem tudok elmenni az egyetem mellett dolgozni. Most pláne nem. Az utolsó évemben vagyok és bár kevesebb órám van, viszont annyival több a feladat (csak szemináriumom van, az összesre óráról órára készülni kell különben megbuktatnak és közben szakdolgozatot írok) és sokszor még így is alig győzöm, hogy "csak" egyetemre járok. Szinte semmi mást nem csinálok a tanuláson kívül, de még így is nagyon nehéz és most az őszi szünetet is arra próbálom felhasználni, hogy utolérjem magam. Nekem nem férne még be mellé a munka is.
2020. okt. 26. 13:50
 37/53 anonim ***** válasza:
92%
Tegnap még csak 2 oldalnyi válasz volt, és már akkor is úgy éreztem, hogy valójában nem is akarsz semmihez kezdeni, hanem mindenre van valami kifogásod. Ezt a későbbi hozzászólásaid még jobban megerősítették, és úgy látom, közben mások is leírták. Csak azt nem értem, akkor pontosan milyen választ vársz, milyen céllal írtad ki a kérdést. Azt hitted, hátha jön majd valaki, aki leírja a titkos módszert, amivel munka és tanulás nélkül milliomossá válhatsz?
2020. okt. 26. 13:55
 38/53 anonim ***** válasza:
90%

Mindig 10 percen belül reagálsz itt a válaszokra. Nem úgy tűnik, mintha folyamatosan tanulnál.

Egyébként is, sokkal nehezebb szakon végzek, mint az anglisztika, mégis heti 30 órában dolgozom egyetem mellett. Csak akarni kell, nem nyavajogni.

2020. okt. 26. 13:59
 39/53 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, hogy lesz olyan ember, aki nem fogja majd kiforgatni a mondataimat, aki nem okoskodik, aki nem kioktat, aki nem ítélkezik, aki nem hasra ütés szerűen írogatja a válaszait, aki nem beszólogat stb.... hanem mondjuk végigolvassa a kérdést, átgondolja és leírja, hogy ő a saját meglátásai szerint mit tenne az én helyzetemben. Ilyen választ is kaptam, de azért visszaolvasva látszik, hogy nem ezek vannak többségben.
2020. okt. 26. 14:00
 40/53 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzátennék, hogy sehol szó nincsen róla, hogy én munka és tanulás nélkül milliomossá szeretnék válni....
2020. okt. 26. 14:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!