Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A helyemben ti mit csinálnátok...

A helyemben ti mit csinálnátok? (tanulás, munka, jövő)

Figyelt kérdés
Idén érettségiztem, de hülye fejjel nem jelentkeztem sehová. Most külföldön végzek egy olyan munkát, ami október közepéig van biztosítva, viszont utálom, és augusztus végén tervezek hazamenni, hogy aztán egy OKJ-s tanfolyamra visszamenjek a gimimbe. Így nem veszne oda ez az évem, és még ugye plusz pontokat is kapnék az egyetemre jelentkezéshez. A hátrány, hogy a tanfolyamnak nem venném egyéb hasznát, nem azon a pályán szeretnék tovább menni. Illetve, újra láthatnám a lányt, akibe szerelmes vagyok... de a kapcsolatunk nem végződött túl jól, és félek, hogy tovább szenvednék emiatt. A munkára visszatérve, ez a hely októberben be fog zárni, de ha jó munkaerőnek bizonyulok, akkor elvileg van rá esély, hogy a tulajdonos máshol adjon további munkát, így maradhatnék kint. Nagyon jól fizet, de mi értelme, ha nem szeretem, nem lelek benne örömöt? :-/ A másik dolog, hogy amit szeretnék az élettől, azt nem lehet pénzen megvenni (ezt a lányt) :( Semmi másra nem vágyom... így a pénz az én szememben nem érték :(

2018. júl. 3. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Keress egy olyan OKJ tanfolyamot ami érdekel, és akár még ott is találkozhatsz a nagy Ő-vel. De ne ez legyen szerintem az elsődleges szempont, ne azért menj OKJ-re mer találkozhatnál a szerelmeddel, aki miatt még szenvednél is (azt állítod). Szóval szerintem keress olyan szakmát ami érdekel.
2018. júl. 3. 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:
85%
1 éves, nem szakirányú okj-ért nem kapsz plusz pontot.
2018. júl. 3. 18:03
 3/4 anonim ***** válasza:
97%

Gondolom, ez az első komoly lány az életedben. :)

A lányok jönnek is, mennek is, de az idő, az ami igazán lényeges. Az csak megy, csak múlik.

Neked még sok időd van, ezt ki kell használni. A helyedben hagynám a külföldi melót. Hazajönnék, és felvételiznék olyan szakra, ami érdekel, tehetségem is van hozzá, és piacképes végzettséget ad. Az OKJ-s képzések nagyja semmitérő bohóckodás, nagyon meg kell nézni, mit választ az ember, ha már nem akar/képes diplomát szerezni.

Tapasztalatból mondom, hogy elfecsérelt idő olyan munkát végezni, amit utálattal végzel. Kell a kompromisszum, de ha belegondolsz, hogy 55 évesen is csak azon a pályán fogsz tudni mozogni, akkor könnyen eldönthető, hogy jó helyen vagy -e, vagy váltani kell.

2018. júl. 3. 18:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Melyik tantárgyakból voltál a legjobb és ezek közül melyiket tanulnád szívesen még valahány évig?

Ezek alapján szerintem célozz meg valami egyetemi képzést, és olyan OKJ-re menj, ami tényleg ad hozzá plusz pontokat.

Mellette meg dolgozz majd itthon, itt sok munkaajánlat van, ha tényleg munkát akarsz. Akarj. Hogy kipróbáld magad, hogy rájöjj, milyen munka az, amit el tudsz képzelni majd hosszabb távon is (vagy hogy kiderüljön, mi az, amilyen irányba semmiképp se érdemes indulnod).

2018. júl. 5. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!