Közel 3 év (érettségi) kihagyás után jelentkeztem tanárira. Nagyon félek, hogy nem fog menni a tanulás. Mit tegyek?
Már anno is tanáriban gondolkoztam, csak muszáj volt dolgoznom, és azóta a legrosszabb munkahelyeken, vagy munkanélküliségben tengődtem. Elszoktam a tanulástól.
Kihullok szerintetek? :/
két, de ha úgy vesszük a pedagógiával három szakot kell vinnem. Félek.
22F
Még nagyon fiatal vagy, vissza fogsz rázódni.
Sok sikert :)
Persze, nem is ezekről van szó, hanem mindenki mondja körülöttem, hogy jajj de nehéz, meg személy szerint félek attól az 5 évtől.
Én eléggé kiestem az oktatásból, tanulásból. Hisztérikus félelmeim vannak.
Hisztérikus félelmek esetén mindig az a kötelezően felteendő kérdés, hogy mi a legrosszabb, ami történhet? Az, hogy nem fejezed be a tanulmányaidat. Ez nem jár fővesztéssel, az élet megy tovább. Mi a legjobb, ami történhet? Hogy diplomád lesz.
Akik azt mondják, hogy milyen nehéz, azoknak nincs diplomájuk. Akinek van, az a tanárszakra semmiképpen nem mondhatja, hogy milyen nehéz. Úgyhogy meg se halld károgókat, csak unatkoznak és szóval akarnak tartani. Rád férne egy pszichológus a szaknyelven negatív automatikus gondolatoktól való megszabadulásra, az önbizalmad helyrerázására.
Köszi mindenkinek a támogató kommenteket.
De á, nem bírom megállni hogy klinikai fokon ne őrjöngjek.. nem tudom.
Meg nagyon bánom ezeket az éveket mert nagyon alja munkáim voltak -ha voltak és számtalanszor aláztak meg, meg fiatalon is munkaügyiben sorban állni, meg köpni nyelni nem tudott a kr va a pultban mikor munkát kértem. (Külön történetem lenne róluk..)
Meg beiratkoztam levelezőin egyetemre 1 félévet... az a saját saram, mert én választottam bele. Csak nagy csalódás volt, és félek, hogy most megint csalódás ér a tanárival, mert tudom magamról, hogy tanítani nem szeretnék. (Töri-könyvtáron gondolkozom, könyváras része a cél, törit meg szeretem, és kitudja változik e a tanításról a véleményem.)
Szóval nem tudom. Nagyon félek egy újabb hatalmas csalódástól, mert az végleg megborítana, és jelenleg se rózsás a helyzetem.
Ha meg rágondolok, hogy 22 vagyok egyenesen őrjöngök :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!