Közel 3 év (érettségi) kihagyás után jelentkeztem tanárira. Nagyon félek, hogy nem fog menni a tanulás. Mit tegyek?
Már anno is tanáriban gondolkoztam, csak muszáj volt dolgoznom, és azóta a legrosszabb munkahelyeken, vagy munkanélküliségben tengődtem. Elszoktam a tanulástól.
Kihullok szerintetek? :/
két, de ha úgy vesszük a pedagógiával három szakot kell vinnem. Félek.
22F
Félek hülyeséget csinálok, de ha könyvtár a cél akkor a pedagógus diplomával többre megyek, meg úgy tudom, hogy tanári diploma azért ér valamit.
Javítsatok ki még most, ha tévedek. :D
Akkor nem fog tetszeni a válaszom, de szerintem jobb lenne, ha csak akkor kezdenéd el az egyetemet, ha szeptemberig rendbehoztad magad lelkileg. Ilyen állapotban már előre borítékolhatod a kudarcot. Az egyetemen senkit nem fog érdekelni, hogy hány éves vagy és mit dolgoztál ezelőtt, ha aljamunkát végeztél, akkor is ugyanazt kell teljesítened, mint a professzor fiának. Csak az energiádat pazarolod, ha a múlt miatt siránkozol. Azt az energiát, amit mondjuk tanulásra is fordíthatnál, hogy ne érjenek újabb kudarcok. Ne éld bele magad az önsajnálatba, hogy "velem így meg úgy kicseszett az élet", mert nem csak te vagy így, egyetemen is biztos, hogy lesznek mások is hasonló helyzetben. Túlspilázod azt is, hogy "már" 22 vagy, még bőven időben vagy ahhoz, hogy elkezdj egy szakot, nem te leszel az egyetlen, aki nem 18 éves (ránézésre meg úgysem mondja meg senki, hogy hány éves vagy).
(#7 és #9 voltam)
És több mint 1 évet mit csinálok ismét?
Jelenleg is tengődöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!