Van itt olyan aki lemorzsolódott, kiesett a magyar oktatásból, de később fel tudott zárkózni? Vagy ismertek ilyet?
Középiskola 11. és 12. évében kezdtem el tanulni.
Azelőtt kb. sose nyitottam ki egy könyvet, maximum 1 órát tanultam egy nap. Az osztály legjobbja lettem úgy hogy azelőtt buktam is némelyik tantárgyakból.
Amíg én nem tanultam sulis dolgokat, én addig tanultam pszichológiát, így tudtam azt is hogyan lehet eredményesen tanulni és gyorsan.
Minden 9. -es könyvet újra olvastam, és Evernote nevű programmal jegyzeteltem, vázlatoltam mindent.
Mivel figyelmesen olvastam mindent, ezért össze tudtam rakni a dolgokat a leckében, és miután rá állt az agyam simán ment a tanulás.
Szóval elkezdtem pl. a matekot, az elején fogalmam sem volt mi micsoda, de miután az alapokat megértettem jobban, utána már a logikám ráállt.
Nézd meg az utolsó videóját, valamennyit beszél róla...
Gimiben volt egy srác, aki visszabukott a mi osztályunkba. Jó képességei voltak, csak nem találta önmagát és a társaságát, ezért dühös kamasz volt. Rájött 1-2 hónap után, hogy ez így nem lesz jó, összeszedte magát és gimi végére annyira összeszedte magát, hogy egy külföldi egyetemre tudott menni. Nagyon tisztelem a srácot, mert jó ember lett.
Rajta kívül csak negatív példát tudok mondani. Van olyan, aki tényleg visszaesik egy kicsit, de jók a képességei és összetudja magát szedni. De olyat sajnos még nem láttam, aki tényleg lemorzsolódott és utána összetudta magát szedni. Fiatal korban a legjobb az agy és ha ezt nem használja ki valaki, akkor később óriási nehézség azt a dolgot megtanulni, amit fiatalon kellett volna. Ehhez jön még hozzá, hogy aki lemorzsolódott, az sokszor okkal. Rossz családi háttér és hasonló, amik nem javulnak meg random.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!