Ti hogyan utaztok? Szoktatok bliccelni -- ha igen hol? Metron hogy lehet?
nincs havi 1o.ooo forintom a berletre
a 3oo forintos jegyekrol nem is beszelve
5oo forint a napi etkezesem
9500 Ft a bérlet, 350 a vonaljegy, de atszallojeggyel is sokat spórolhatsz. Nem biztos, hogy a havi bérlet a neked való termék és nem biztos, hogy tömegközlekedést kell használnod. Veszel használtan egy biciklit úgy két bérlet àrából és máris meg vannak oldva a mobilitási igényeid.
Az ingyenélőkből és tolvajokból van elég, nem kell még egy, már ne is haragudj - ezzel együtt persze sajnálom, hogy ilyen rossz anyagi helyzetben vagy és remelem, hamar megtalálod a kiutat ebből.
Én meg nem fogom fizetni HELYETTED az UTAZÁSOD!
Úgyhogy meg se próbálj a közelemben bliccelni, mert ha az ellenőröktől nem is, de tőlem biztosan kapsz pár emlékeztetőt!
A bliccelés nagyon jó adrenalin növelő, egyetlen lebukás közel annyiba kerül, mint a havi bérlet ára.
Lehet fokozni is azzal, hogy nem fizeted be a pótdíjat, úgy a tartozást néhány év múlva átadják egy behajtó cégnek, s az már többszázezres számlával jelenkezik, és nem csak kér, ahogy a nevében is benne van:behajt, lefoglal.
Természetesen szoktak bliccelni, igaz a következményekkel nem mindenki törődik addig, amíg le nem bukott, de akkor fel vannak háborodva, miért olyan sok a büntetés (pótdíj), főleg akik a csekket lazán kidobták, és évek múlva kopog a végrehajtó 300ezres számlával.
Megveszem a jegyet vagy bérletet minden esetben.
Eddig 1x próbáltam bliccelni, de akkor is lyukasztottam mert a lelkiismeretem nem engedte.
akkor gyalogolj vagy kerékpározz.
Egyetemistaként én is a keletitől a műegyetemig gyalogoltam, mert utolsó évben már csak heti 1x mentem be az egyetemre, arra meg nem akartam bérletet venni. Túl lehet élni.
Nem szoktam bliccelni, de én nem fogok kamuzni meg ártatlan szentet játszani - az egyetlen ok, amiért nem teszem, az az, hogy félek a lebukástól. Meg mert racionálisan gondolkozva a jegyárnak nagyjából a 20-szorosa a pótdíj, akkor meg már inkább megveszem az iszonyatosan túlárazott jegyet. Mert igen, városon belül (tök mindegy, melyik városról van szó) pofátlan jegyárak vannak. A helyközi díjszabás ezerszer korrektebb, ott szerintem kevesebben próbálnak bliccelni.
Azazhogy pontosítok: nem veszek már egy ideje jegyet én sem, mert autóval járok. Drágább, de háztól házig visz, az ül mellém, akit én hívok, biztosan van ülőhelyem, és én választom meg még a tempót is. Ezeket pedig nem lehet megfizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!