Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesten utazók, szoktatok...

Budapesten utazók, szoktatok bliccelni?

Figyelt kérdés

6 hónapja élek koliban, minden nap utazom tömegközlekedéssel, természetesen bérlettel. Eddig 1x kérte tőlem ellenőr jegyet, 1x a sofőr jelezte, hogy megnézné, a többi sofőr ra se néz, ha mutato, (+metrón általában megnézik, de ha nem járok metróval, senki se ellenőrzi).

Ezért gondolkodtam el, hogy milyen sokan utazhatnak ingyen. Ti szoktatok bliccelni?

(Én nem mernék, mert amilyen “szerencsés” vagyok első alkalommal elkapnának.)

2018. febr. 2. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem, az lopásnak minősül és bunkó paraszt dolog. Lehet szar a BKV színvonala, de attól még ha nem tetszik az embereknek menjenek gyalog, attól nem lesznek új buszok stb ha senki se vesz jegyet.
2018. febr. 2. 20:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor még nem itt laktam, csak néha látogatóba jöttem, szinte mindig blicceltem. Mikor Budapestre költöztem, kb az első másfél évben nem volt bérletem, mert otthonról dolgoztam, de ha utaztam, akkor lyukasztottam. Nagyritkán előfordult, hogy épp siettem és csak felpattantam egy megállóra, olyankor blicceltem. Mióta szinte naponta utazok, van bérletem. Ritkán kérik, metróval se nagyon járok, de úgy vagyok vele, igénybe veszek egy szolgáltatást, azért pedig fizetni kell. Ahogy a tescóból sem szoktam lopni, szerintem ha nem veszel jegyet a bkv-ra, az ugyanaz az eset.
2018. febr. 2. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

mindenhol blicelnek legjobban tömegnyomoros buszokon, föleg azok akik havi 8x mennek busszal és lusták gyalogolni (1 év alatt csak 3x volt elllenör nálam) (tömegnyomooros buszon nem mernek ellenörizni mert amire végigérne a buszon 6 megáloval késöbb leszáll a bliccelö)

szoval nem éri meg egyszer elkapnak (nemtudom hogy pesten mennyi a büntetés de itt 8 k az kb 4 havi bérlet és 4 honap alatt biztos ellenöriznek egyszer)

2018. febr. 2. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Én éves bérlettel jàrok, szóval nem szokásom bliccelni, de mondjuk ha otthon felejtem nagy ritkán a bérletemet, akkor vissza nem megyek érte és jegyet sem veszek, mert ahhoz pont elég ritkán elkenőrzik, hogy az ilyen esetekben érvényes 2000 forintos büntit még megkockáztassam.

Viszont HÉV-en, MÁV-on a városon kívül már játszottunk olyat, hogy hárman három kocsiba szálltunk rövid utakra és így harmadára csökkentettük a költségeinket, mert nem ért oda a kalauz. Valahogy nég mindig nem hevertem ki az 5 km-es jegy megszűnését.

2018. febr. 3. 07:36
 5/7 anonim ***** válasza:

A jeggyel utazók aránytalanul többet fizetnek, mint a bérletesek. Egy összvonalas Bp-bérlet 9500, egy jegy még tömbben is 300, vagyis 31,66 jegy áráért bérlettel az egész napot járművön lehet tölteni. A gyakorlatban pedig a bérletesek többsége naponta felül 4-6 járműre, ami még hétvégék nélkül is legalább 80 utazás.

(Összehasonlításként: vidéken egy bérlet ára 38,3 jegy ára, régebben pont 40 ára volt. És ez csak arra jó, hogy elutazik az ember egy adott másik településre, de a lakóhelyétől a másik irányba már nem mehet el a szomszédos megállóig.)

Na szóval, ebből azt akartam kihozni, hogy amikor sokat jártam erre, és még fiatalabb voltam, akkor "kompenzáltam", vagyis amikor a Keletiből utaztam Lőrincre, akkor a gyorsjáraton nem lyukasztottam, mert csak 1 megállót mentem, így 6 helyett 4 jeggyel utaztam. (Kb. havi 1 alkalommal.)

Meg persze, más hasonló rövid távokon.

Mostanában valahogy nem nagyon szoktam rövid távon utazni, meg már ki is öregedtem a bliccelésből.

2018. febr. 4. 10:42
 6/7 Alex Fly ***** válasza:

Nem. És nem költségcsökkentési okokbólb janem egész egyszerűen azértb mert nekem a becsületem többet ér, mint az a párszáz forint.

Persze nem vagyok szent; fiatalabb koromban én is azt tartottam, hogy a busz gázolajjal üzemel, nem jeggyel...

De azóta benőtt a fejem lágya.

2018. febr. 6. 19:30
 7/7 anonim válasza:
Én néha igen,szabálytalan és nem lehetne,de amennyiszer én megyek trollival az semmi,eddig szerencsére nem jött még ellenőr,de sosem lehet tudni,nem nagyon érdemes illyennel játszadozni,de sokszor sietek meg 2,3 megállókat megyek azért arra felesleges,
2022. jún. 21. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!