Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV-n, metrón hogyan szoktatok...

BKV-n, metrón hogyan szoktatok bliccelni, már aki szokott? Mik a leghatékonyabb ötletek, amik nektek beváltak?

Figyelt kérdés

2016. jún. 4. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy. Van pár becsületes ember is.
2016. jún. 4. 12:56
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Nem vagyok bűnöző, így sehogy. Ja, nem ezt a választ vártad? Bocsi!
2016. jún. 4. 12:56
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként ha tanulsz:

ügye örül, ha kicsesznek veled;

ha dolgozol, ügye örül, ha más lesz rajtad gazdagabb.

Így kell lennie, hiszen szerinted a mások megkárosítása annyira természetes, hogy nyilvánosan lehet segítséget kérni hozzá.

2016. jún. 4. 12:58
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

Villamoson blicceltem már, bár nem volt szándékos.

Nem lehetett a közelben jegyet venni. Kérdeztem, hogy mit csináljak, azt mondták, hogy erre úgysem jár ellenőr. Mondjuk valóban elég gáz volt.

Buszon is jártam már így. Akartam venni jegyet a buszon, azt mondta a sofőr, hogy elfogyott. Kérdeztem, hogy mit csináljak. Erre ő: örüljön, hogy megspórolt egy kis pénzt. :)

2016. jún. 4. 13:00
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Azt mért nem kérded meg bankot hogy kell rámolni?
2016. jún. 4. 23:12
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

Mennyire érzékenyek az emberek. A tömegközelekedésen utazásnak két módja van:

- Fizetsz a jegyért / bérletért, és nyugodtan utazol amikor akarsz, amerre akarsz

- Nem veszel jegyet / bérletet és bliccelsz, próbálod megúszni a büntetést és elviseled, hogy pl. nem mindig tudsz lejutni metróba / elsőajtós buszokra, folyton figyelned kell az ellenőrt és időnként le kell szállnod a járatról hogy elkerüld a büntetést. Mivel ezt nem mindig tudod, így néha megbüntetnek 8-16 ezer forintra. Ez inkább szerencsejáték jellegű, lehet vele veszíteni és lehet vele nyerni is.

2016. jún. 5. 16:40
 7/11 anonim válasza:
48%

Én teljesen véletlenül blicceltem, egyszerűen elfelejtettem, hogy lejárt a bérletem. Vagy két hétig jártam a lejárt bérlettel, de senki sem figyelmeztetett. Egy másik esetben viszont két napja járt le, és mentem Örs vezér térre bérletet venni, ott a buszon rögtön szóltak a lejárt bérletért. Teljesen kiszámíthatatlan, ellenőrtől/sofőrtől függ mennyire elnéző.

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy megéri becsületesnek lenni, és jegyet/bérletet venni a tömegközlekedési ezközökre. Távol áll tőlem a szándékos bliccelés, remélem te sem tervezed.

2016. jún. 5. 22:59
 8/11 anonim ***** válasza:
30%

Azért IS kerül sokba a tömegközlekedés, mert sok lógós van. Ha ez nem így lenne, akkor kicsit kisebb mértékben emelnének árakat. Remélem, eljön az ideje, hogy az utasok nem rezignáltan nézik a bliccelőket, nem nekik segítenek az ellenőrrel szemben, hanem fordítva.

De ugyanezt gondolom az áfacsalásról is: cinkosok azok, akik nem kérik el a nyugtát, ha nem kapnak. És mi lenne, ha még jelentenék is!

2016. jún. 14. 09:50
 9/11 anonim válasza:
24%
Hát én biztosan nem fogok 10ezerért bérletet venni arra, amit a rohadó lábú, összevizelt hajléktalantól elkezdve a migránsig mindenki ingyen használ.
2017. márc. 26. 14:40
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
A legegyszerűbb ha veszel jegyet/bérletet.
2017. jún. 13. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!