Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bkv pótdíj megúszása lehetsége...

Bkv pótdíj megúszása lehetséges így? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Veszek valakitől egy bkv bbérletet ami ma érvényes és beviszem hogy "elírtam a számot". 500-1000 forintért kijavítják és ha ez megvan akkor már van is érvényes bérletem

2016. aug. 4. 15:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez így hülyeség.

Először is találnod kell valakit, akinek az azonosítója legfeljebb egy-két számban/betűben tér el, hogy hihető legyen a mese (ráadásul 5 napon belül, hogy bemutathasd utólag). Ha megvan, el kellene adnia: valószínűleg teljes áron adja. Felnőtt bérletnél 9500, diáknál 3450, utólagos bemutatáshoz 2000 pótdíj jár, és az általad említett javítási költségekre is szükség van, ha a későbbiekben is használni szeretnéd.

Ellenben a helyszíni bírság 8000 Ft.

2016. aug. 4. 16:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Facebook csopiban 1000-6000-ig mozognak még valameddig érvényes bérletek. Az meg hogy hibázik a számsor sztem kivédhető annyival hogy részegvoltam mikor vettem
2016. aug. 4. 16:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

És a BKV mennyiben hibás, ha te részeg vagy? Ez nem kibúvó. Érvényes, vagy nem? Ez a kérdés. A bérletre írt számnak egyeznie kell vagy a te bérletigazolványoddal, vagy a te személyid számával, vagy a te jogsid számával.

A 8887891 elírása hihető, ha 88788941, mondjuk. De helyette részegen sem tudsz 9127892 számsort írni. Mármint bepötyögni az automatában. Ha ennyire taj vagy, akkor a többlépcsős döntésfán sem tudsz végigmenni.

Pénztárnál a pénztáros üti be a gépbe, s kéri hozzá az iratot.

Kézzel írt bérletszelvény már nincs.

2016. aug. 4. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Most próbálhatsz engem győzködni, de ezt majd az ügyfélszolgálaton kell eljátszani. És a világon senki sem róná fel nekik, ha nem vennék be a mesédet főleg annak fényében, hogy ők is tudnak a bérletek adás-vételéről.
2016. aug. 4. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha meg véletlenül megbuksz vele, akkor számíthatsz egy rendőrségi eljárásra közokirat-hamisítás bűntett miatt.
2016. aug. 4. 21:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Meg persze igazolványszám alapján azt is visszakereshetik, aki eladta a bérletet...
2016. aug. 4. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!