BKV potdij 2000 ft helyett 1600 ft?
Helyzet a kovetkezo:
Tegnap 10:00-kor erkeztem fel videkrol a Keletibe, majd 7-es busszal mentem a Blahara. En hulye, egyszeruen elfelejtettem megvenni az uj berletet. Ellenerok voltak a buszon persze, megbuntettek. Ellenor azt mondta(!), 2 napon belul bemegyek az Akacfa utcaba, csak 2000 ft potdijat kell fizetnem. Meg aznap megvettem termeszetesen a berletet.
Ma boldogan megyek be, erre kozli a kollega, hogy 16000 ft-ot kell leperkalnom, mert a buntetes utan vettem meg a berletet, es elotte kellett mar volna.
Ha jol ertem, csak akkor van 2000 ft potdij, ha mar van berletem, csak mondjuk ervenyes diakom nincs? Kicsit atverve erzem magam, mert az ellenor is mast mondott es minden honapba pontosan megveszem a berletet, nem bliccelek soha. 19 eves diak vagyok.
Sajnos nem. Attól függetlenül hogy mindig megveszed most nem vetted, és ez a lényeg, ami érthető is, hiszen ki fizetné be a büntetést 16 000-ért ha egy 3500 Ft-os bérlettel le lehet csökkenteni 2000-re?
Szerintem fizesd be minél előbb, mert 30 nap után 32 ezerre nő az összeg, ami még rosszabb.
"Vagy ez szerintetek be van regisztrálva, hogy mikor vettem meg a bérletet, meg mikor kaptam meg a büntetést?"
- Természetesen rögzítve van a büntetés időpontja. A bérleten meg rajta van, mikor vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!