Busz és vonatbérlet vásárlásról lenne kérdésem. Lehetséges e az elgondolásom?
Tehát 70 kmre jártam eddig iskolába. Végeztem az iskolában de még érvényes a diákigazolványom. Eddig vonattal jártam mindig, átszállás nélkül.
Viszont vonaton bérletet csak a lakhelyem és az iskola közé lehetett bérletet venni. Elkírték vásárláksor. A diákomat és úgy adták a bérletet.
Viszont busszal járnék dolgozni ameddig érvényes a diákom. Vonattal is tudnék járni, de ahhoz többet kell sétálni. És akkor meg kell vennem az iskoláig a bérletet. Viszont ha busszal megyek és kérek a következő városig ahova menni akarok. Ami 25 km. Kérek egy 25 kmes buszbérletet. És akkor azt kiadják. Nem kell az iksoláig megvennem a bérletet. Mert mondhatom azt is hogy ott átszállok és onnantól vonattal megyek. Nem? Ez így lehetséges?
Gondold már végig!
Ha csak az általad említett módon lehet eljutni otthonról a suli székhelyéhez, azt a MÁV és a Volán is tudja, tehát ebben az esetben ki fognak adni viszonylatigazolást "hibrid" bejáráshoz.
A te eseted viszont nem ez, hanem eleve csalni készülsz, és még neked áll feljebb, hogy nem lehet.
Nyilván csak a diákodban szereplő lakcím és a suli székhelye között fognak kiadni igazolást és bérletet, nem pedig bemondásra valameddig.
A munkahely a suli és a lakhelyem közé esik. Az iskola 70 kmre van. A munkahely 25. Olyan tudom hogy lehet hogy egy darabig busszal megyek majd ott átszállok vonatra. De mi van ha én a vonatra már nem veszem meg a bérletet?
Nem csalás. Addig érvényes a diákom. Mehetek vele bárhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!