Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen megfontolásból nyomkodj...

Milyen megfontolásból nyomkodják az emberek az Alstom metrószerelvények ajtóira szerelt gombokat?

Figyelt kérdés
Feltűnhetne nekik,hogy az összes állomáson és a végállomásokon is egyszerre nyitódik,záródik az összes ajtó. Nem is nagyon tapasztalhattak olyat,hogy valaha is üzemben lett volna az egyedi ajtónyitás,így nem értem mégis miért feltételezik,hogy a gombnyomással ők nyitják az ajtót. Vagy csak egy reflex,ha már ott egy gomb akkor nyomni kell? Ez csak azért nem állja meg a helyét mert az egyedi ajtónyitással felszerelt buszokon meg villamosokon (amik sok éve közlekednek pesten) a mai napig látni,hogy csak állnak bambán és várják,hogy nyíljon az ajtó meg szentségelnek,belerúgnak,szaladgálnak a szomszédos ajtóhoz.

2015. máj. 20. 06:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

9-es, tudod mi a pénzkidobás? Az állomásokat hűteni vagy fűteni azzal a rendszerrel (ún. légkondicionáló), amelyet kifejezetten a vonat légterének temperálására terveztek, nem pedig fél Kőbánya lehűtésére nyáron, felmelegítésére télen. Nyilván csúcsidőben nincs jelentősége az egyedizésnek, de csúcson kívül teljesen feleslegesen nyílik ki minden ajtó. A felszíni végállomásról nem is beszélve.

Mindenesetre szerintem baromi egyszerű: ha világít az ajtón egy gomb, az nyilván azért világít, mert azzal lehet kinyitni az ajtót. És bizony megállás után a rendszer néha még gondolkozik pár másodpercet, ami joggal kelti az utasokban azt az érzést, hogy az ő jelzésükre vár az ajtónyitó rendszer.

2015. máj. 20. 18:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ki állítja, hogy gombnyomásra gyorsabban nyílik az ajtó, de nincs igaza. Persze gondolom akkor ez a tévképzet vezérli a nyomkodókat is. Valóban, megálláskor felvillannak a gombok, kb. 1/4 másodpercre, és már nyílik is az ajtó. Mert jelenleg ilyen program szerint történik a nyitás - történhetne egyedileg is, valamiért a BKV még nem vezette be. Ez a vezető engedélyezi az ajtónyitást meg utána külön nyitja az ajtót dolgot megint csak nem értem. A 4-es metrón nincs is vezető, tehát ez nem is lehet igaz. A 2-esen ugyan van, de ott sem tapasztalom a vázolt jelenséget (bár arrafelé ritkábban járok).

Az emberek amúgy azért nyomkodják, mert eléggé betolták a képünkbe, hogy ajtónyitó, és az egyszerű ember szeret a középpontban lenni, és vezérelni a dolgok menetét (az már nem számít, hogy valójában nem vezérel semmit, de a tudat a lényeg).

Ehhez hasonló van a Desiro, FLIRT motorvonatokon is. Desiro: ha megnyomod, és be van állítva a lépcső nyílása, akkor a gomb villogni kezd, és miután kijött a lépcső, nyílik az ajtó. Ez elég hosszú idő, és akkor az okosok már nyomják a gombot, mint süket a csengőt, meg elkezdenek szörnyülködni, hogy elromlott az ajtó. FLIRT: hasonló, csak ott meg meg van "bolondítva" azzal, hogy már megállás előtt is lehet jelezni, így ha előre megnyomtad, megállás után csak vársz, hogy nyíljon. Ugyan ott gyorsabban nyílik a lépcső, mégis rendszeres, hogy eközben nyomkodják, mint valami barom. A legjobban azt szeretem, mikor én állok elöl, kezeltem már a gombot, aztán jönnek fontoskodva meg okoskodva nyomni, és egyszerűen nem hiszik el, hogy nem attól nyílt ki, mert ő most megnyomta, hanem mert pont addigra jött ki a lépcső :)

2015. máj. 23. 22:53
 13/15 anonim válasza:
54%

Magyar ember hülye ember. Ezért nyomkodják.

Legjobb mikor asszonyság nyomkodja aztán azt hiszi ő vezérli ajtó nyitást :D :D :D

2015. máj. 25. 00:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja hogy feleslegesen teszik az emberek hogy nyomják a 2-es,4-es metrón a gombot annak itt egy videó,az hogy nem nyílt ki az ajtó magától az már előfordul néha-néha. Ha már egyszer megnyomtad és felvillant egy pirosan,akkor már érezte az ajtó hogy megnyomtad,de ha nem nyílik akkor valószínűleg rossz az ajtó.: https://www.youtube.com/watch?v=3unHV9u4Dxs

Az előbb említett vonatos nyomkodás. Szinte már ez megszokott minden 2. ember ezt csinálja. Egyszer amikor le akartam szállni Kelenföldön akkor megnyomtam villogott pirosan 2 két másodpercet sem de már mindkét oldalról kezdték nyomkodni,sőt még félre is löktek,jó hogy nem akadt ki a rendszer,mert a sok bunkó és értetlen ember jön hogy "miért nem nyomod erősen" aztán nyomkodják és egy fél mp. múlva meg idegesek hogy lekésik a metrót ami úgyis 3 percenként jön (hétköznap).

És még hozzáteszem hogy egy ember nem hülye azért mert EGYSZER megnyomja a gombot. Amúgy is rá van írva hogy ajtónyitó gomb,ha most megy Budapestre egy vidéki idős ember az nem tudja hogy most magától nyílik-e az ajtó vagy sem,de úgyis azt hiszi hogy meg kell nyomni mert rá van írva. Bármelyik pillanatban egyedi ajtónyitással is nyílhat egy ajtó,mint ahogy látszik a videón. És aki belerúg meg minden az már szerintem se normális.

2015. jún. 8. 14:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Kihagytam hogy fél mp múlva meg kinyílik az ajtó nekik.
2015. jún. 8. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!