Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Új tömegközlekedés létrehozása...

Új tömegközlekedés létrehozása. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Mostanság egyre kevésbé vagyok elégedett a BKV (BKK)-val.

A közlekedés szolgáltatása nem rossz, de még mindig irreálisan ár alatti.

Egy átlag minimál béren tengődő ember számára lassan más luxus lesz a bérlet megvásárlása, egyre többen vannak abban a helyzetben, hogy vagy esznek, vagy bérletet vesznek.

A munkahelyükre, iskolába valahogyan csak el kell jutni.

Létezik (ha a kocsit nem vesszük bele) bicikli, roller, séta stb.

De ha jobban bele gondolunk egyik sem alternatíva! Egyrészt a mai világban kimondottan veszélyes lehet biciklizni a tömött utakon, másrészt sokkal lassabb, harmadrészt szennyezett a levegő.

Így vagy úgy, de (aki nem autóval jár) az rá van kényszerítve a BKV szolgáltatásainak az igénybevételére! Ezen nincs mit szépíteni, nincs választás.

De miért nincs?

Szerintetek lehetséges lenne valahogyan alapítani egy konkurens tömegközlekedési céget, tényleg az átlagemberek szolgálatára és nem lehúzására?

Egy a minimál bérekhez igazodó árakkal?

Akkor lenne választásunk, hogy szerződést kötünk- ez a BKV-val vagy sem.

Vélemények?

NEM vitakérdés! Értelmesen megfogalmazott ellenérvek, vagy mellette érvek jöhetnek!

2014. okt. 15. 17:10
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:

"Azért ez nem ilyen egyszerű. Szerinted hogy megy munkába/ suliba az aki nem veszi igénybe( nincs kocsija, az autó NEM téma)?"

De, ez pont ilyen egyszerű. A tömegközlekedés NEM JÁR ALANYI JOGON. Oldd meg. És aki vonattal jár dolgozni? A vonatot is tegyük ingyenessé? Akkor már miért nem tesszük ingyenessé a benzint, mert sokan autóval KÉNYTELENEK munkába járni (nincs se vonat, se bkv).

És ha ők ingyen kapnak egy szolgáltatást, akkor hogyan kárpótolnád azokat, akik biciklivel vagy gyalog járnak dolgozni? Kapnának benzinjegyet? Mert az elég igazságtalan lenne, hogy valakinek ingyenessé teszel valamit, amiből más, egyenlő állampolgár nem részesül...?

2014. okt. 15. 19:46
 22/59 A kérdező kommentje:
Egy szép nagy várás lesz az életed... csak vársz, vársz és vársz! Nah, de mire? A halálodra?
2014. okt. 15. 19:47
 23/59 anonim ***** válasza:

"Nem arra kell várni, hogy szépen a parlamentben majd megoldanak mindent. Mert akkor életed végéig várhatsz!"

Ezt mondom én is. Csakhogy ti nem tesztek semmit. Sőt, megválasztjátok a tolvajokat újra és újra, immár több, mint húsz éve.

És persze el lehet menni.

2014. okt. 15. 19:47
 24/59 anonim ***** válasza:

"Egy szép nagy várás lesz az életed... csak vársz, vársz és vársz! Nah, de mire? A halálodra?"

Még mindig nem hallottam a te érveidet, megoldási javaslatodat.

(Hidd el, bennem több van, minthogy üljek a szemétdombon és várjam a véget. Én már döntöttem, kicsit nyugatabbra élek és nem panaszkodom.)

2014. okt. 15. 19:48
 25/59 A kérdező kommentje:

Valamit félre értettél!

NEM INGYENES közlekedést akarok, hanem egy KONKURENS közlekedési céget. Ha már van ellenfél a BKV is kénytelen lesz "meghúzni magát és visszavenni hatalmas arcából".

Mert amíg tudják, hogy a piacon ők az egyetlenek (Budapestre értem), addig mi úgy fogunk táncolni, ahogyan ők fütyülnek.

Tiszta sor. Ugye?

Kettő a "ti ezt választottátok" sajnos úgy hangzik, hogy "mi ezt választottátok".

Igen, téged is beleértve!

Ha csak nem laksz külföldön, akkor viszont én kérek elnézést:)

2014. okt. 15. 19:54
 26/59 A kérdező kommentje:
Külföldön laksz :)
2014. okt. 15. 19:56
 27/59 anonim ***** válasza:

Továbbra is negligálod azokat az érveket, amik arra vonatkoznak, hogy NEM LEHET nyereséges tömegközlekedést létrehozni. És mivel ez az egyik leglényegesebb érv az elképzeléseddel szemben, mivel ezt figyelmen kívül hagyod, azt hiszem, nincsis miről tovább beszélni.

Könnyű azt mondani, hogy gyerünk, csináljunk olcsóbbat, csak épp ha utánaszámolnál, mibe kerülne a fenntartása, rögtön elmenne a kedved tőle.

2014. okt. 15. 19:59
 28/59 A kérdező kommentje:

Jó, akkor már megértem a rágalmazást.

De még mindig nem hagy nyugodni miért kell majd nekem is elhagynom a szülőföldemet.

De a legjobb lesz a elfogadom, hogy az suli elvégzése után: Mennem kell!

2014. okt. 15. 20:01
 29/59 A kérdező kommentje:
*ha
2014. okt. 15. 20:03
 30/59 A kérdező kommentje:

Pedig milyen csodálatos nép a Magyar :)

De most már alig maradt belőlünk valami...

Valahol majd a világ más táján ott leszünk...

2014. okt. 15. 20:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!