Ha van nálam jegy a buszon és akkor lyukasztom ki amikor az ellenőr oda lép hozzám, az elfogadott, vagy akkor már büntethet?
Konkrétan a szabály érdekel hogy erre mi vonatkozik hivatalosan. Mert végülis lyukasztok, azt megakadályozhatják-e? Mert ha már lyukasztottam, akkor ugye nem büntethet meg, mert érvényes a jegyem. Vagy igen?
Nemrégen olvastam egy panaszlevelet, egy terhes kismama írta a BKK-nak, hogy amikor felszállt, egyből leüllt és nem lyukasztott. Ott az ellenőr nem engedte hogy érvényesítse a jegyét. Többen rá szóltak az utasok közül is, de végül megbüntette a kismamát. Jogosan járt el? Ezt megteheti?
"gyből leüllt és nem lyukasztott."
És mégis mikor akart lyukasztani? Leszállás közben? Ugye ezt nem kell elhinnünk? :D Kismamára is vonatkozik a szabály, ha nem akar felállni bárkit megkérhet az állók közül, hogy legyen szíves neki kilyukasztani, én is lyukasztottam már ki más jegyét. Nincs benne semmi extra.
Nem véletlenül van már, hogy érvényes bérlettel, vagy jeggyel lehet csak felszállni az első ajtónál, esetleg lehet vásárolni a sofőrtől. Igaz, hogy így jóval nehézkesebb a felszállás, de nincs bliccelés.
Éppen ezért amíg valaki nem lyukaszt jegyet, addig ne is akarjon leülni, szóval nagyon nagyon átlátszó az a szöveg, hogy hosszú percekig keresi valaki a jegyét, vagy le kell hozzá ülnie.
anyuval már megtörtént az hogy az ellenőr rátette a kezét a lyukasztóra és nem engedte neki kilukasztani a jegyét
pedig direkt ott állt ahol a lyukasztó volt csak hatalmas táskája van és és benne általában káosz szóval csak keresgette a jegyet
Felszállás után kell érvényesíteni, az ellenőr jóindulatán múlik múlik, hogy később büntet vagy sem.
Nekem volt olyan, hogy vártam a buszra, kikészítettem a zsebembe a jegyet, hogy felszállás után tudjak lyukasztani, ne kelljen kotorászni. Felszálltam a buszra a gyerekekkel (két pici, az egyik babakocsiban), egy nő segített. Amikor épp letettem a nagyobbat az ülésre, rögzítettem a babakocsit és vettem elő a jegyet lyukasztani, ő már húzta elő a karszalagot a táskájából. Amikor látta, hogy veszem elő a jegyet, a kezemre tette a kezét és azt mondta: hagyja.... Majd körülöttem elkezdte ellenőrizni a jegyeket.
átlátszó a szöveg?
akkor neked még soha nem volt hatalmas női táskád:D
vagy soha nem voltál rosszul/fáradt úgy hogy ha azonnal nem pihensz meg egy kicsit menten összeesel? mert én igen kb minden buszozásom így zajlik pedig még terhes sem vagyok
hmm:) az ellenőr azért mert ez a munkája még rendelkezhetne empátiával és nem kéne mindenkiben a bliccelőt látni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!