Miért ilyen bunkók a buszon az öregasszonyok?
Amikor suliból jövünk haza és a 40 személyes buszon vagyunk 80-an állandóan sírnak h nem tudnak leülni ,de ahogy helyhez jutnak kiteszik a cuccukat vagy akármilyüket és nem engednek senkit leülni(akkorse ha kérik), de amikor nincs helyük üvöltöznek mindenkivel és hozzátenném ez inkább a 45-60 közöttiekre vonatkozik.Az idősebbek nem csinálnak ilyet(legalábbis még nem láttam).
- mondjuk én kibírom, hogy űllnom kell mert fiatal vagyok, de nem mindenki van így-
jó sok sztorit olvasok ott és hát elég szomorú hogy az idős nénik nem veszik észre magukat.
Ahol én lakom ott van egy csapat öregasszony/kb2-3/akik a piacra mennek eladni a zöldségüket gyümölcseiket.Nem tudjátok hogy az milyen zavaró mikor az első ülésre leülnek és a batyukat meg a szatyraikat a másik ülésre és a földre teszik úgy hogy ha nem figyel oda az ember könnyen eleshet benne.Persze ha rájuk szólnak akkor ők vannak felháborodva de azt nem nézik hogy a táskáik útba vannak.Az meg a másik hogy táskát nem is lehetne rakni ülésre de azt őket nem érdekli és ha még tele van a busz akkor se teszik el.Szóval nagyon rafináltak és kitanultak mondhatjuk úgy is hogy visszaélnek a korukkal :D.
Látom, átcsapott a téma sztorizgatásba, akkor egy kicsit én is csatlakozom.
Nemrégiben a postán volt dolgom, egy fontos levelet kellett feladnom ajánlva hivatalnak, nem találtam itthon borítékot, így a postán kellett vennem, és persze ki kellett töltenem hozzá egy feladóvevényt is, ezt a postás hölgy egyszerre adta ki a borítékkal, szóval ott maradtam a szomszéd ablakhoz húzódva, aminél épp nem volt ügyintéző, és elkezdtem címezni, kitöltögetni. Közben megkezdődött ott is az ügyfélfogadás, nem löktek arrébb, mert olyan a posta ablakainak a kialakítása, hogy el lehet férni, ment a sor ehhez az ablakhoz is, aztán mikor végeztem a kitöltéssel, lezártam a borítékot, néztem, hova állhatok be (hosszú tömött sorok voltak mindenhol), és ott, ahol töltögettem, az ablaknál épp egy idősebb néni következett, de előre engedett. Meg is köszöntem neki, gyorsan végeztem szerencsére, sietnem kellett máshova, nem tartottam fel senkit. Sajnos sokan nem ilyenek, de az ilyeneknek örülök, én is inkább ilyen szeretnék lenni, és nem olyan, mint a kötekedők.
Egy másik eset, ami inkább poénos, nemrég anyuval utaztunk buszon Pesten, a végállomáson szálltunk fel, leültünk hátul. Még itt a végállomáson felszállt egy 60 éves nagydarab (nagy szoknyás, kendős, falusi öltözetű) néni, és nem sokkal utána egy szintén 60 éves (városiasabb öltözetű átlagos testalkatú) öregúr. A korukat honnan tudom? Hát onnan, hogy azonnal elkezdtek beszélgetni, életkor, név, puszi, szabály szerint flörtöltek. Mire félúton leszálltunk anyuval, már lakcím cseréig is eljutottak, sőt, arról is szó volt, hogy az úrnál nincs pizsama, és ez az öregasszonynak igazán nem jelent problémát... :-D Ilyeneket is ritkán hallani, fiatalokat megszégyenítő sebességgel haladtak, olyan hangosak voltak, hogy az egész busz rajtuk szórakozott.
Tolakodó, kakaskodó nénikből itt már sokat felsoroltatok, én is tudnék, de a legemlékezetesebb mégis az volt, amikor a buszmegállóban állva egy bácsi a buszhoz rohanva (a busz megvárta volna, ha nem rohan, akkor is) a hátam mögül tört elő, a szemem magasságában hadonászott a sétabotjával, örülök, hogy nem talált el. Az ilyenektől elvenném a botot, akkor is, ha gyógyászati segédeszköz, mert nem rendeltetésszerűen használja, és mivel futni tud, szemmel láthatólag nincs is szüksége rá.
Ellenpéldát is tudok,de nem azért mintha védeném az "öregasszonyokat",és én se vagyok idős 34ffi.
A vidéki buszjárotokon,a fiatalok is eszméletlenül pofátlanok,bunkók (15-18 éves korosztály),tolakodnak,felfurakodnak előre a buszra.Mire én felérek,mert nekem jegyet kell venni,már egy szál ülőhely sincs.Persze 90%-át a helyeknek iskolások foglalják el,és a hatalmas táskáik.Nem azért mintha én akarnék leülni,de azért az álló időseket megtisztelhetnék azzal,hogy átadják nekik a helyet.Persze nem a modortalan,kőbunkó idősekre gondolok...
Mindkét fél hibás valamilyen szinten,és én nem húzok eggyik oldal felé sem.Aki bunkó,modortalan,udvariatlan,azt elítélem ,és teljesen mindegy gyerek-e vagy idős?!
Utolsónak annyit, hogy egy iskolást nem szólhatsz meg az iskola táskája miatt...ő sem azért cipeli, mert neki az jó, hanem azért mert iskolába jár és elakar érni valamit.
Ám buszon ezt is csomószor hallani, h az iskolásokat szidják a táska miatt... az a vicc, hogy ezt mindig diák járaton teszik.Akkor nem kell a diáljárattal utazni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!