Lehetséges-e, hogy a Máv, "kamu" büntetéseket osztogat, illetve amiatt kapok kézhez 17270 Ftos büntetést, mert az ellenőr 70 feletti kora miatt, nincs tisztában a hatályos jogszabályokkal, és nem tudja, mikor és ki vehet igénybe kedvezményes utazást?
Néhány infot azért itt megosztanék: az utóbbi fél évben ideiglenes diákkal utazom, fél év levelező tagozat miatt, amelyet mindig meghosszabbítok, így nem utazhattam lejárt ideiglenes diákkal.
Miután levelező tagozaton voltam fél évig, a kedvezményes utazást csak a lakóhelyem és aközött a város között használhatom fel, ahol tanulok.No most, miután sokszor járok Budapesten (amely snm lakóhelyem, sem az a város, ahol tanulok), bementem a Máv-jegypénztárhoz, és kértem az ügyintézőtől egy igazolást, melyet minden további nélkül ki is állított, s beleírta, hogy igénybevehetem a kedvezményt a lakóhelyem és Budapest között is,oda-vissza.Le is van pecsételve, és végig érvényes volt, amíg utaztam vele.
Egyetlen olyan eset volt, mikor egy ellenőr (egy 70 feletti, idős bácsi, aki már alig látott) mondta, hogy ilyen igazolást Ő még nem is látott, és azt mondta, hogy ezzel nem vehetem igénybe a kedvezményt, így kifizettem a menetjegy teljes árát.A kérdésem: előfordulhat-e, hogy ez a "kedves", aranyos bácsi, szépen felírta az adataimat, és emiatt kell büntetést fizetnem?Mert akkor Róla is szépen információt fogok kérni a Mávtól (meg kell lennie ha tényleg emiatt kapom a büntetést, hogy ki írta fel az adatokat), és az illető ellenőr sem fog már túl sokig a Mávnál dolgozni.Bátyám jogászként előszeretettel intéz ilyen ügyeket is, valamint én is hamarosan végzek a jogi egyetemen, így nem lesz egyszerű dolga a Máv-nak, ha olyan dolgot szeretnének rám "kenni", amelyet el sem követtem, illetve végig érvényes diákkal és igazolással utaztam, melyről az egyetem is bármikor kiállít bármilyen igazolást.
Véleményeket, tapasztalatokat várok:)
"az igazolásba nem MO össze városa van beleírva és lepecsételve,"
Hallod a szövegértelmezés azért nehezen megy.
Azt írtam, hogy ennyi erővel bárki megtehetné, hogy Mo. összes vonalát beleíratja és olyan lenne a diákja mintha nappali lenne. Nem azt írtam, hogy a tiédben benne lenne mind...
"s jelen esetben nyáron amiatt volt fontos, mert bpesti a tanár, és nem járt sem Szegeden,sem Dunaújvárosban, nekem meg nem volt pénzem arra,hogy mindig teljes árat fizessek 3-4naponta) "
És ez kit érdekel?
A kedvezményed a lakhelyed és a suli közé szól. Te más irányba akartál utazni. Most hogy iskola céljából vagy azért mert ott lakik a barátod/barátnőd ez senkit nem érdekel.
Szabálytalanul utaztál, megbűntettek, ennyi.
"Akkor mi alapján írtak igazolást, hogy a kedvezmény igénybe vehető a lakóhely és Budapest között?"
Az utas kérvénye alapján.
Amit ő felír a kérvényre azokért az adatokért ő felelős.
Ő csalni akart, most írja le: tudta h oda nem érvényes a kedvezmény ezért kiállíttatott magának egy igazolást.
A vasút neki ezt kiadta mert ő beadott egy kérvényt, amin szereplő adatokért és az igazolás felhasználásáért az utas felel.
Lebukott vele.
És most egy idősebb jegyvizsgálót szapul azért mert merészelt szabályosan dolgozni...
re # 30/30 ma 11:41
Üdv!
Hidd el, ahogy már fentebb is írtam, nálam az ilyen "nagy jogászpalánta" és "csalt" kifejezésekkel semmit nem tudsz elérni, nem fogok tőle befutni a sarokba és kukoricán térdelni.:)
Ha nagy lelki törést okoz Neked a problémám megértése, arról nem én tehetek.
Mint ahogy arról sem,hogy akkor, ezek szerint, a jövőben tömegesen lesznek hasonló esetek, mikor a 25 szabálytalanul dolgozó jegyvizsgáló miatt majd sorozatban fizetik a 17 ezres csekkeket.
ui: egy ember életkorát köszönöm szépen, de meg tudom állapítani, tehát nem fogok "lekattanni" a témáról.
# 32/33 ma 11:48
Semmilyen kérvényt nem nyújtottam be senkihez, MEGKÉRDEZTEM,hogy létezik-e ilyen igazolás,mire a pénztáros/ügyintéző azt válaszolta, hogy igen, ki is állítja nekem.
"Kiállíttatott egy igazolást".Nos.Nem ereszkedtem térdre az ügyintéző előtt, és nem vittem Neki bonbont sem, Ő ajánlotta fel, hogy ez így megoldható.Tehát hülyeségeket ne írjunk már le.
Ha tényleg ilyen nehéz ezt a dolgot megérteni, akkor tényleg nem tudok a témához többet hozzátenni.
"egy ember életkorát köszönöm szépen, de meg tudom állapítani, "
Sajnos el kell szomorítsalak, rossz a tippelőkéd. A jegyvizsgálók érletkorát kicsit pontosabban ismerem mint ahogy megtippelnéd.
Nem akartlak elszomorítani de nem akartalak beszaratni azzal, hogy csaltál, csak közöltem a tényeket.
De majd közli az ügyfélszolgálat is, aki szintén nem szarja majd össze magát attól, hogy egy ifjú titán jogásszal áll szemben, ugyanis amit eddig közöltél a történetből azalapján ez az egsz tiszta sor. Csaltál, lebuktál, fizetned kell.
Mindenesetre majd szívesen utánanézek mi lett az ügy végeredménye. De sejtem :)
További szép karácsonyt, a továbbiakban nem vitatkozom mert nincs miről. Ez az ügy kellően tiszta sor.
# 35/35 ma 12:05
Meglátjuk!:)
Szerintem a vita nem itt kezdődik, Te leírod, amit Te gondolsz, én meg leírtam, amit én.
Az ügyintézőt pedig szintén nem célom azzal traktálni,hogy ki/mi vagyok, de ez finoman szólva sem az üres konzervdoboz egyszerűségű ügy, hogy nem volt jegyem, lebuktam, megbüntettek, kicsit összetettebb.
(eleve az,h nekem kiállítanak egy ilyen igazolást, szó nélkül, én jóhiszeműen abban bíztam, hogy ez így rendben lesz, nyilván Ő jobban tudja, hisz ott dolgozik)
Neked is Boldog Karácsonyt!
Összefoglalva: "Lehetséges-e, hogy a Máv, "kamu" büntetéseket osztogat, illetve amiatt kapok kézhez 17270 Ftos büntetést, mert az ellenőr 70 feletti kora miatt, nincs tisztában a hatályos jogszabályokkal, és nem tudja, mikor és ki vehet igénybe kedvezményes utazást?"
Ebben az esetben nem lehetséges! A 70 feletti jegyvizsgáló még eszénél volt és észrevette a szabálytalanságot. Az már más kérdés, hogy az ügyintéző miért ír ilyen hülyeségeket. Inkább az ügyintéző felelőssége merülne fel, mintsem a 70 feletti alig látó idős bácsié...
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat, észrevételeket, ha esetleg lesz valami fejlemény,akkor kiírom majd:)
Kellemes Ünnepeket, és BUÉK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!