Milyen jellegzetességeik vannak a BKV ellenőröknek, hogyan lehet őket könnyen kiszúrni?
Jellegzetesen azt mondják hogy "Jónapot kívánok, jegyeket, bérleteket!".
Különös ismertetőjelük nincs, amíg nem teszi fel a karszalagot nem szúrod ki ha nincs rutinod.
Rutin?
Még az sem megoldás. Legutóbb valami plázacica szerű jelenség szállt fel a buszra és az tette fel a karszalagot. :/
Ha látsz 4 emberszerű lényt hasi-tasival, akik egy kupacban állnak a megállóban, majd amikor megáll a busz vagy villamos, akkor mind külön ajtón száll fel, azok biztos ellenőrök!
:D
Ugyanazt tudom mondani, amit a londoni metróban olvastam egy plakáton:
- Hogyan lehet kiszúrni az ellenőröket?
- ???
- Ugyanúgy néznek ki, mint te!
Vagyis, gyakran civil ruhában közlekednek. Sőt, a múltkor elterelő hadműveletként az egyiknél volt egy teszkós szatyor is, mintha épp a boltból jött volna (bár lehet, hogy tényleg onnan jött, munkaidőbe belefér :) ).
100%-os módszer nincs: az övtáskás emberek szétrebbenő csoportja árulkodó, de általában csak felszállásuk után, a karszalagról derül ki, ki az ellenőr. Azonban néha járnak egyenruhás ellenőrök (vagy anèlkül, de egyenruhás közteresekkel), ők meg nyilván a zsúfoltabb járatokon vadásznak, ahol a tömeg miatt nehezebb kiszúrni őket.
Én úgy védekezek ellenük, hogy mindig veszek bérletet, jövőre már úgyis jár cafeteriában.
Amúgy elég változatos a felhozatal, volt már kigyúrt állat, fiatal srác, volt hajléktalannak tűnő szakállas bácsi, meg volt helyes csaj is.
A csajnál mikor felszállt első gondolatom az volt: "honnan ismerős nekem ez a lány...?"...aztán megszólalt h jegyeket bérleteket én meg "Ja hogy innen" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!