Jelenleg milyen lehetőségei, jogai vannak a BKV ellenőröknek a bliccelőkkel szemben?
ha van bennük elég szufla akkor elállják az ajtókat, vagy körbeállnak. Ha te ezek után nekimész, megütöd, akkor már önvédelem ha visszaüt.
Ezene kívül max rendőrt hívhatnak még.
Sajnos és hálégnek semmi jogkörük. Sajnos mert a rohadt bliccelők így röhögnek egyet, vagy akár a károkozók, és persze hálégnek, mert sajna ellenőrnek nagyon sokszor degenerált alakok mennek akiknek ha jogkörük lenne akkor visszaélnének vele.
Gyakorlatilag semmi. 1x nem volt nálam jegy a villamoson és addig dumáltam neki, hogy naa, ugyaan, beszéljük már meg, ne írjon büntetést, van nálam egy felesleges ezres, hogy amikor már majdnem engedett, jött egy megálló én meg gyorsan leszálltam. A szerencsétlen persze ordított, hogy rendőrt hív, én meg csak röhögtem, hogy előbb kellett volna gondolkodni :-))
Akik meg a metróban vannak, azon saját magukat fosztják meg a lehetőségeiktől. Szabadon lehet köztük sétálgatni rég lejárt jeggyel.
Komolyra: a probléma nem az ellenőrökkel, hanem a BKV-vel van. Megoldás: mertóba beléptetőkapukat, minden megállóba rendőrposzt. Felszínen meg visszavezetni a jegykalauz(oka)t és rendes fizetést adni neki(k), viszont követelni is tőlük. De ez mind pénz, ami ma "nincs". Arra van, amire akarjuk, csak nálunk értelmes befektetésekre nem akar költeni senki.
Megbüntethet ha nincs jegyed viszont elvileg nem tarthat fel nem akadályozhat meg hogy elmenj és nem vagy kötelező megvárni a rendőröket sem és
nem vagy kötelező odaadni neki a személyi igazolványodat és a lakcím kártyádat.
Ő csak annyit tehet hogy megbüntet ha nincs érvényes jegyed vagy ha nem működsz velük együtt akkor kihívhatja a rendőröket!Meg nem érdemes ütni őket mert még nagyobb bajba kerülhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!