Van-e még sorstársam, akit mélységesen felháborít, az hogy az autópályára feltévedést egy kalap alá veszik a szándékos bliccelőkkel?
Tapasztalatból tudom, hogy azért elég nehéz, még itt Magyarországon is csak úgy feltévedni az autópájára.
Ugyan is a felhajtók előtt, több előrejelzéssel és figyelmeztetéssel találkozik az aki megfelelő figyelemmel... (az előrejelző táblák utasításait figyelembe véve) vezet, mire az autópája felhajtóhoz ér.
Ezért kéne valami más rendszert kitalálni. Azért nem mindenhol egyértelmű a kitáblázás meg a lehajtási lehetőség, és aki nem jártas egy adott útszakaszon, és nincs GPS nála, az kerülhet ilyen problémába. Valami olyasmit is lehetne, mint a percdíjas neteknél, figyelik és regisztrálják, mikor-hol mész fel, és mikor-hol jössz le, és utólag kiküldik róla a számlát használat-arányosan. És csak az venné előre (kedvezményes korlátlan előfizetést), aki gyakran jár autópályán (cégeknek is lehetne külön). Csak nem tudom, technikailag hogyan lehetne kivitelezhető. Autótulajdonosonként regisztrálnák az embereket, amint vesz valaki egy autót, meg ha eladja, akkor átkerül a másik nevére, stb. (Ezzel még az is megoldható lenne, hogy ha valakinek ellopják a kocsiját, és bejelenti, akkor ha autópályára mennek a kocsival, könnyebben találnák meg...)
No, minden esetre ez csak egy elmélet, egyszer hátha bevezeti valaki, én támogatnék egy ilyen rendszert, a mostani sehogy nem jó, sok a hibalehetőség.
mi múltkor este 8kor vettünk matricát, és a benzinkutas másnaptól adta.. persze erre senki sem kérte! aztán pár hétre jött a büntetés hogy matrica nélkül mentünk aznap. Mondtunk mi bármit, pedig tényleg úgy tudtuk hogy x ideig érvényes és nem 1 nappal tovább. Nyilván ha tudtuk volna hogy 1 nappal tovább érvényes akkor tovább maradunk rokonoknál is. De semmi. aztán levelezhetsz velük, de ha nem fizeted ki a 15.000-et akkor fizetheted a 60.000-et...
u.i.: a bliccelők enyhébb büntetést kapnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!