Jelenleg milyen lehetőségei, jogai vannak a BKV ellenőröknek a bliccelőkkel szemben?
Azért nem kell leírni minden ellenőrt. Tény hogy a metróban tényleg elég gázak meg simán lemehetsz lejárt bérlettel. Nekem egyszer volt olyan hogy lejárt bérlettel akartam lemenni. Nem azért mert bliccelni akartam hanem mert nem néztem meddig érvényes. Ellenőr megfogott és szólt hogy lejárt a bérlet és hogy így nem mehetek le. De normálisan nem bunkón.
Buszon is volt hogy lejárt a bérletem és jeggyel utaztam. Én meg szokásosan leültem mert hogy évekig bérlettel utaztam. Jön a kaller én mutatom a bérletet és mondja hogy ez már lejárt. Mondom elnézést mindig bérlettel utazok de van nálam előre váltott jegy rögtön lyukasztok. De ő vigyorogva közli hogy már nem kell és veszi elő a csekket. Mondom rendben van én fogom és rakom el a jegyet és a pénztárcám a zsebembe. Erre mondja hogy személyit kér. Én kérdezem hogy miért. A válasz az hogy nincs érvényes bérletem. Erre mondom neki hogy az elöbb mondta hogy már nem kell lyukasztanom így nem értem miért akar megbüntetni. Az ellenőr arckifejezése az volt hogy nem tudta hogy sírjon vagy nevessen és tovább ment :)
18:00 - MINDEN ELISMERÉSEM, ez nagyon ütött!!!
:-))
Nah látom van még itt keresztúri rajtam kívül is. Vigyázz a 97 és 169-es buszont ritkán vannak ellenőrök, de nekem 1x volt, hogy a borsó utcánál szálltak fel és onnan az Örsig "eléggé hosszú" a megálló... ott cinkes "megpattanni" és ha problémázol a rendőr is odaér bőven az örsre....
Mellesleg a Metrónál sorfalat álló "Jegyeket ellenőrző Biztonsági Szolgálat" emberei megtehetik, hogy ha nincs érvényes jegyed vagy bérleted, akkor nem engednek be a metróba. Erre volt már elég sokszor példa, ilyenkor kár reklamálni, mert mint biztonsági őr "objektum védés" címen megteheti, hogy ne engedjen be...
Sziasztok!
Én már jártam úgy, hogy az ellenör vette észre, hogy lejárt az ideiglenes diákom, amikor mentem fel a metróból. Nem büntetett meg. Viszont mondtam is, neki, hogy szeptembertől kezdtem pesten tanulni és nem is tustam ,hogy az letud járni, ez igaz is volt. Ugyhogy rendes volt.
Szóval szerintem ő feléjük is rendessen kell viszonyulni.
Nevetséges,hogy a lógósoknak sír legjobban a szájuk a jegyárak miatt,pedig ők is bőszen benne vannak ezekben a tarifákban.
Az ellenőröknek pedig több lehetőséget kéne adni ,hogy
elvegyék a kedvüket ezeknek a kis parazitáknak a sportszerűen űzött élősködéstől!
"pedig ők is bőszen benne vannak ezekben a tarifákban"
az árak nőnek,a szolgáltatás csökken....
fizessen az akinek két anyja van....én pár megállóért biztosan nem fogok fizetni,emiatt én nem fogok 4ezerért bérletet venni,persze lehet gyalogolni,de minek mikor van busz?
ne gyertek azzal,h több ezer ember így csinálja,annyi busz van forgalomban nektek,hogy ha felét kivonnánk még akkor is normálisan időben mindenhova eljutnál.hozzá van a kis p*csátok szokva ahhoz,hogy a buszok 5 percenként járnak,10fő/busz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!