Mennyi a bírság, ha az ellenőr elkap a volán buszon, hogy levelezős diákkal diákbérletet használok vagy diákjegyet veszek, de nem az intézmény és a lakhelyem között?
Semennyi. Közlöd hogy nincs nálad a diákod, nem kívánod magad igazolni, és a következőnél leszállsz. Ugyanis nem igazoltathat, nem korlátozhatja a személyi szabadságod, és jogod van magad kizárni a közlekedésből ha nem akarod átadni az okmányaidat.
Egyébként azthiszem 8000ft a pótdíj.
Ez nem bírság, hanem pótdíj, teljesen más. Más kérdés, hogy a Volán "bírságnak" nevezi, de jogilag nem az. Ez szerződésszegésből eredő díjfizetési kötelezettség.
És igen, ha nem igazolod magad, akkor rendőrt hívhat.
Nem tesznek feljelentést, ez hülyeség, csak átadják az adatokat az ellenőrnek, ezért járnak újabban közteresek az BKV-ellenőrökkel. De ez távolsági buszon nem működik, simán közlöd hogy nem igazolod magad, és kizárod magad az utazásból.
Lehet lepontozni, de így működik.
Szerintem az ellenőrtől függ, hogy mit tesz.
Én ma lebuktam, mert diákot vettem egy volán buszra, és nem az egyetemre mentem. Szerencsére megúsztam annyival, hogy vettem egy egész jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!